Знайшли уламки ракети: в Іршанській громаді Житомирщини правоохоронці задокументували ще один воєнний злочин РФ

Знайшли уламки ракети: в Іршанській громаді Житомирщини правоохоронці задокументували ще один воєнний злочин РФ

Знайшли уламки ракети: в Іршанській громаді Житомирщини правоохоронці задокументували ще один воєнний злочин РФ
. Нацполіція Житомирщини виявила та знищила залишки ракети. Коростенський район, Житомирщина. Вересень 2022 року. Фото: Поліція Житомирщини

В Іршанській громаді Житомирщини правоохоронці задокументували новий факт обстрілів, які здійснювала російська армія після повномасштабного вторгнення в Україну. Про це Суспільному повідомила пресофіцерка Нацполіції Житомирської області Алла Ващенко.

З її слів, між селами Мелені та Чоповичами 26 вересня працівник Коростенського лісгоспу виявив предмет циліндричної форми характерного вигляду та уламки, які виявилися елементами ракети. На місці працювали слідчо-оперативна група Коростенського райуправління поліції та рятувальники Житомирщини.

"Попередньо, ракета потрапила у ліс після обстрілів армії РФ, що відбувалися раніше. Вибухотехніки, зважаючи на небезпеку, вирішили знищити боєприпас після того, як поліцейські задокументували всю інформацію стосовно свідчень воєнного злочину Росії", – розповіла Алла Ващенко.

Знайшли уламки ракети: в Іршанській громаді Житомирщини правоохоронці задокументували нові свідчення воєнних злочинів РФ
Нацполіція Житомирщини виявила та знищила залишки ракети. Коростенський район, Житомирщина. Вересень 2022 року. Фото: Поліція Житомирщини

Попередньо подію кваліфікували за частиною першою статі 438орушення законів та звичаїв війни Кримінального кодексу України.

Станом на 27 вересня правоохоронці розпочали 1067 кримінальних проваджень за фактами вчинення воєнних злочинів російськими військами на території Житомирщини. У 690 випадках дії ворога кваліфіковані за статтею 110Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України Кримінального кодексу України, ще 299 фактів стосуються порушення законів і звичаїв війни (стаття 438 Кримінального кодексу України), а 74 – за статтею 111-1Колабораційна діяльність Кримінального кодексу України.

Читайте також

  • На Овруччині в Житомирській області відкрили 50 кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів РФ.
  • Воєнні злочини РФ: на Житомирщині поліція відкрила справу за фактом пошкодження будівлі церкви.
  • "Для Росії має бути окремий трибунал", – житомирський адвокат Олексій Ясюнецький готує заяви до Гааги про воєнні злочини.

Читайте головні новини Житомирщини у нашому Telegram, Instagram та Viber

На початок