У Росії чоловік підпалив себе, бо не хотів йти на фронт

У Росії чоловік підпалив себе, бо не хотів йти на фронт

У Росії чоловік підпалив себе, бо не хотів йти на фронт
. Скріншот з відео "Новая газета Рязань"

У російській Рязані молодий чоловік підпалив себе на автовокзалі "Центральний", а коли його забирали медики, викрикував що "не хоче на фронт".

Про це повідомляє російське видання "Новая газета Рязань", яке оприлюднило відео інциденту.

За попередніми даними чоловік отримав опіки 90% поверхні тіла. Його забирала реанімаційна бригада швидкої. Коли забирали, вигукував "я не хочу на фронт".

Після приїзду до лікарні постраждалого одразу ж помістили у спеціальний бокс із подачею кисню.

Що відомо

  • Президент РФ Володимир Путін 21 вересня підписав указ про проведення часткової мобілізації у Росії. У зверненні до росіян він зазначив, що лінія зіткнення в зоні "спеціальної військової операції" перевищує тисячу кілометрів, при цьому союзні сили протистоять "не тільки неонацистським формуванням, а фактично всій військовій машині колективного Заходу", що загрожує існуванню РФ.
  • Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відправкою в зону "СВО". Заклик не торкнеться студентів та військовослужбовців-строковиків, мобілізації підлягають лише громадяни, які пройшли військову службу та мають військово-облікову спеціальність. Мобілізація проводиться "насамперед для контролю над звільненими під час "спецоперації" територіями".
  • На тлі оголошення мобілізації по усій Росії пройшли акції протесту. Також в Росії почалися підпали адміністрацій і військкоматів.
  • За даними ЗМІ, президент Чечні Рамзан Кадиров 22 вересня заявив, що у республіці не буде виконуватися рішення президента РФ Володимира Путіна про часткову мобілізацію, адже в регіоні "план вже перевиконано".
  • У столиці Республіки Дагестан, що входить до складу Північно-Кавказького федерального округу Росії, 25 вересня під час акцій протесту проти "часткової мобілізації" затримали 101 людину.

Читайте також

Мобілізація навряд чи суттєво збільшить бойову потужність росіян — ISW

Чи вплине "часткова мобілізація" в Росії на війну в Україні

NASAMS для ЗСУ, "референдуми", масова мобілізація в Росії. 215-й день війни. Онлайн

На початок