Польща частково заборонила в’їзд для громадян РФ

Польща частково заборонила в’їзд для громадян РФ

Польща частково заборонила в’їзд для громадян РФ
. Фото: TVP

Польща закрила в’їзд для громадян Росії через повітряні та морські пункти пропуску.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Як зазначають в ДПСУ, у середині вересня Польща, Литва, Латвія та Естонія заборонили росіянам в’їзд наземним транспортом через зовнішній кордон з економічною, спортивною, туристичною або культурною метою.

"На підставі цього рішення минулого тижня було відмовлено у в'їзді 54 росіянам", — зазначається в повідомленні.

За даними Delfi, таким чином Варшава виконала спільні домовленості з Естонією, Латвією та Литвою від 7 вересня щодо обмеження на в’їзд російських громадян.

Заборона на в'їзд до Польщі для росіян була запроваджена 19 вересня міністром внутрішніх справ та адміністрації Маріушем Каміньським. Вона діятиме до особливого розпорядження уряду.

Громадяни РФ не зможуть потрапити в країну з туристичною, діловою і культурною метою. Попри це в’їхати до Польщі зможуть ті росіяни, які прибувають з гуманітарною метою, а також дисиденти, власники посвідки на проживання, учасники перевезення товарів та члени дипломатичних місій.

Що відомо

  • 31 серпня ЄС припинив дію угоди з Росією, яка полегшує видачу шенгенських віз росіянам. Однак про повну заборону на видачу документів не йшлося, оскільки з цього питання не було одностайності серед країн.
  • Перед ухваленням остаточного рішення п’ятірка країн виступила з заявою, що вживатиме окремих заходів зі скорочення кількості росіян, допущених на свою територію, якщо спільного рішення дійти не вдасться. Таку заяву оприлюднили Польща, Фінляндія, Естонія, Латвія та Литва. Німеччина та Франція, Угорщина, а також кілька країн Південної Європи виступили проти повної заборони.
  • З понеділка, 12 вересня, припинив діяти спрощений візовий режим Євросоюзу з Росією. Раніше, 9 вересня, Рада Європейського союзу ухвалила рішення про повне зупинення дії угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Росією.
  • 19 вересня у Литві, Латвії, Естонії та Польщі запрацювали обмеження на в’їзд для громадян РФ із шенгенськими туристичними візами, незалежно від того, у якій країні вони були видані.
  • Також на тлі оголошення Володимиром Путіним часткової мобілізації у РФ Латвія заявила, що не видаватиме гуманітарні візи росіянам-ухилянтам.

Читайте також

Фінляндія заборонить туристичні поїздки для росіян — міністр

Норвегія офіційно скасувала спрощений візовий режим з РФ

На початок