На грузинсько-російський кордон пригнали БТР, всі КПП переведено у цілодобовий режим — ЗМІ

На грузинсько-російський кордон пригнали БТР, всі КПП переведено у цілодобовий режим — ЗМІ

На грузинсько-російський кордон пригнали БТР, всі КПП переведено у цілодобовий режим — ЗМІ
. Митний пункт "Верхній Ларс" між Грузією і Росією, Приблизно в 200 км від Тбілісі, 25 вересня 2022 року. Фото: Getty Images

На КПП "Верхній Ларс", що на кордоні Росії та Грузії, з російського боку з'явився БТР з російськими військовими, які збираються розгорнути блок-пост.

Про це повідомляє грузинський інформаційний портал "Новини Грузія".

За їх інформацією, у черзі на в'їзд до Грузії — паніка, стрімко поширюються чутки начебто прикордонники перевірятимуть всіх чоловіків, які намагаються виїхати з Росії, щоб не потрапити під мобілізацію.

Російські ЗМІ з посиланням на свої джерела в ФСБ підтвердили наявність БТР на прикордонному пункті "Верхній Ларс", там зазначили — бронетранспортер поставили на той випадок, якщо люди в черзі вирішать прорвати кордон.

"Ніяких блокпостів виставлятися не буде... КПП працює в штатному режимі, ніякі обмеження по виїзду громадян чоловічої статі призовного віку не вводилися", — цитують заяву ФСБ російські ЗМІ.

"Новини Грузія" пишуть: "Всі митні пости Грузії переведені на особливий режим роботи — Служба доходів Мінфіну в сьогоднішній заяві визнала різке зростання транспортного потоку до Грузії".

З 26 вересня в прикордонних КПП по всій Грузії збільшено число митників, всі пункти працюють в цілодобовому режимі, — зазначають у виданні.

На прикордонному пункті "Верхній Ларс" уже четверту добу, з моменту оголошення в Росії часткової мобілізації — багатокілометрові черги з охочих виїхати до Грузії громадян РФ. У Росії з 21 вересня оголошена часткова мобілізація — влада оголосила, що збирається відправити 300 тисяч осіб воювати в Україну. Після оголошення мобілізації десятки тисяч росіян стали залишати країну.

Що відомо

  • Мобілізація у Росії розпочалася 21 вересня. Мобілізувати обіцяють тих, хто перебуває в запасі, має відповідні військові спеціальності та бойовий досвід. На урядовому порталі "Объясняем.рф" йдеться, що в пріоритетному порядку частковій мобілізації підлягають рядові та сержанти до 35 років, молодші офіцери – до 50 років, старші офіцери – до 55 років.

Читайте також

Мобілізація навряд чи суттєво збільшить бойову потужність росіян — ISW

Росія нищить корінні народи під приводом мобілізації — Зеленський

Мобілізація в РФ: Ростовську область закрили на в'їзд і виїзд — Генштаб

На початок