Нідерланди не висилатимуть російських чоловіків-ухилянтів

Нідерланди не висилатимуть російських чоловіків-ухилянтів

Нідерланди не висилатимуть російських чоловіків-ухилянтів
. Ілюстративне фото військового. Фото: pixabay

Нідерланди не висилатимуть із країни російських чоловіків, які виїхали з РФ через оголошення там часткової мобілізації. Про це заявив державний секретар Нідерландів Ван дер Бург, передає нідерландська телерадіокомпанія NOS.

“Російські чоловіки, які не хочуть воювати і стукають в двері Нідерландів, безумовно не будуть повернені. Бо тоді їх там притягнуть до кримінальної відповідальності”, — заявив Ван дер Бург.

За його словами, вони можуть подавати прохання про надання притулку, і поки це розглядається, їм дозволяється залишатися. Чи отримають росіяни притулок, оцінюватиметься в кожному конкретному випадку, пояснив посадовець.

Це лінія, якої дотримується і Німеччина, пише NOS. Російським чоловікам під загрозою мобілізації надають захист у Німеччині. Міністр внутрішніх справ країни чітко сказав про це в інтерв’ю на початку тижня. Президент ЄС Шарль Мішель також заявив в інтерв'ю виданню Politico, що країни-члени ЄС повинні "виявляти відкритість до тих, хто не хоче бути інструментом Кремля .

Президент Росії Володимир Путін 21 вересня оголосив про проведення часткової мобілізації в Росії. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу заявив, що в ході мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів, які пройдуть підготовку перед відряджанням в зону "СВО".

Що відомо

  • Після оголошення часткової мобілізації в аеропортах та на пунктах пропуску на кордонах сусідніх з РФ країн утворилися величезні черги з ухилянтів.
  • Крім того, по усій Росії пройшли акції протесту. Також в Росії почалися підпали адміністрацій і військкоматів.

Читайте також

Попередні "підсумки" "референдумів", акції протестів у РФ, контрнаступ ЗСУ. 214-й день війни. Онлайн

Росіяни повинні воювати проти Путіна: Литва не надаватиме притулок ухилянтам з РФ

Естонія не дасть прихисток росіянам, які хочуть уникнути мобілізації — Каллас

Мобілізація в РФ: Латвія не видаватиме гуманітарні візи росіянам-ухилянтам

Німеччина готова приймати російських дезертирів, яким загрожують "суворі репресії"

На початок