Міністр оборони Італії Гуеріні приїхав в Ірпінь

Міністр оборони Італії Гуеріні приїхав в Ірпінь

Міністр оборони Італії Гуеріні приїхав в Ірпінь
. Фото: Олександр Маркушин/Telegram

Міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні прибув до Ірпеня Київської області, яке було звільнене від російських військових. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин.

"Ще у січні цього року міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні публічно заявив, що будь-яка агресія росії проти України матиме серйозні наслідки. Сьогодні ж пан Гуеріні в Ірпені побачив страшні, жахливі наслідки цієї війни для українців. Це розстріляні автівки, де зупинилося чиєсь життя, це спалені вщент будинки, де ще сім місяців тому жили тисячі щасливих сімей", — написав Маркушин у Telegram.

Міністр оборони Італії Гуеріні приїхав в Ірпінь
Мер Ірпеня Олександр Маркушин і міністр оборони Італії Лоренцо Гуеріні. Фото: Олександр Маркушин/Telegram

За його словами, Гуеріні висловив беззаперечну підтримку Італією України у боротьбі з російською військовою агресією.

Що відомо

  • 25 серпня Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо перебував з робочим візитом в Україні та відвідав місто Ірпінь. За його словами, Україні необхідно надати всю можливу підтримку у боротьбі з російською агресією. Він також висловив сподівання, що після дострокових парламентських виборів в Італії 25 вересня позиція щодо України не зміниться.
  • Італія приєднається до відновлення українських земель. У пакет допомоги увійдуть два мільйони євро для гуманітарного розмінування на деокупованих територіях, заявив міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луіджі Ді Майо.

Читайте також

Звільнення захисників Азовсталі, мобілізація в Росії. 211-й день війни. Онлайн

На початок