Італія надасть Україні 2 мільйони євро на розмінування територій

Італія надасть Україні 2 мільйони євро на розмінування територій

Італія надасть Україні 2 мільйони євро на розмінування територій
. Фото: Nikolay Anatskyi / МВС

Італія приєднається до відновлення українських земель. У пакет допомоги увійдуть два мільйони євро для гуманітарного розмінування на деокупованих територіях.

Про це заявив міністр закордонних справ та міжнародного співробітництва Італії Луіджі Ді Майо під час зустрічі з міністром внутрішніх справ України Денисом Монастирським.

Луіджі Ді Май зазначив, що 2021 рік був рекордним в економічній співпраці між Італією та Україною. Він також припустив, що 2022-й став би ще кращим, якби не війна.

"Багато італійських великих та малих міст мають підписані меморандуми про співпрацю з українськими містами. Це братерство між містами, яке народилося або до війни, або під час неї. І ми хочемо використати цей канал для того, щоб працювати у напрямі відновлення України. Починаючи від сьогодні, Італія як на найвищому державному рівні, так і на місцевих рівнях зможе приєднатися до проєктів відновлення України. В рамках цього проєкту, ми вирішили надати 2 мільйони євро, які будуть направлені для гуманітарного розмінування", — зазначив очільник МЗС Італії.

Він також уточнив, що частину обладнання для розмінування, Італія зможе передати українським рятувальникам найближчим часом.

Під час зустрічі Денис Монастирський подякував Луїджі Ді Майо за його особисту позицію щодо України, яка була означена виходом з партії "Рух п’яти зірок" через принциповий намір подальшої консолідації зусиль Уряду Італії щодо підтримки України та дотримання єдиної політики ЄС.

Міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо 25 серпня прибув з робочим візитом в Україну.

Що відомо

  • Політична криза в Італії загрожує позбавити Україну життєво важливої ​​військової підтримки в її боротьбі з Росією. Про це глава МЗС Італії Луїджі Ді Майо сказав в інтерв’ю Politico. За словами міністра закордонних справ, противники прем'єр-міністра Італії Маріо Драгі зараз виконують роботу Володимира Путіна.
  • Італійська Республіка розглядає участь у відновлені зруйнованих міст та містечок Київської області.

Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 184. Текстовий онлайн

На початок