Ціни на продовольчі товари у Запорізькій області зросли до 25 відсотків. Що на це вплинуло

Ціни на продовольчі товари у Запорізькій області зросли до 25 відсотків. Що на це вплинуло

Ціни на продовольчі товари у Запорізькій області зросли до 25 відсотків. Що на це вплинуло
. Фото: УНІАН

У серпні темпи інфляції в Україні зросли до 19,5 %. У Запорізькій області рівень інфляції нижче, але ціни на різні види товарів зросли. Зокрема на продовольчі товари ціни зросли до 25%.

Про це сьогодні, 20 вересня, повідомили у Запорізькій ОВА під час наради з керівниками структурних підрозділів.

Вартість непродовольчих товарів підвищилася до 20,3 %, а саме на вироби для дому (посуд, меблі, побутову техніку та хімію), ліки тощо.

До 25,0 % зросли ціни на продовольчі товари: подорожчали рибні, кондитерські вироби, олія, олійні продукти, безалкогольні напої та сухофрукти.

Під час наради повідомили, що за серпень найбільше зросли ціни на яйця (8,8 %) та фрукти (на 6,1 %). Здорожчали цукор (на 3,6 %), свинина, хліб та хлібобулочні вироби (на 2,2 %), а також сири (на 2,7 %).

На фоні збільшення пропозицій протягом серпня в області подешевшали овочі (на 11,5 %), олія соняшникова (на 3,9 %) та молоко (на 3,0 %).

Зазначається, що на високу вартість продуктів вплинули порушення ланцюгів постачання, руйнування виробничих потужностей та інфраструктури, скорочення пропозицій товарів та послуг, коригування офіційного курсу гривні до долара США, яке відбулося наприкінці липня, зауважив очільник Запорізької ОВА Олександр Старух:

"Крім того, різке подорожчання овочів пов’язано зі скороченням виробничих площ під зазначені культури й відповідно зниженням врожаю. Усі розуміють, через воєнний стан ситуація залишається складною й підвищення цін було прогнозованим".

Читайте також: У Запоріжжі облаштували місця, де переселенці можуть знайти теплі речі

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок