USAID надасть Україні 33 мільйони доларів у наступні 5 років. На що підуть кошти

USAID надасть Україні 33 мільйони доларів у наступні 5 років. На що підуть кошти

USAID надасть Україні 33 мільйони доларів у наступні 5 років. На що підуть кошти
. Фото: Facebook

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) розпочинає проєкт підтримки фінансового сектора України на 33 млн доларів. Проєкт, що має на меті сприяти більшій інтеграцій української фінансової системи з європейськими та міжнародними ринками, розрахований на 5 років.

Про це оголосила на зустрічі з журналістами у Перемишлі заступниця голови USAID у Європі та Євразії Ерін МакКі, передає кореспондентка Суспільного.

“Фінансовий сектор України продемонстрував велику стійкість перед російською агресією в країні. Тим не менш, тиск на нього, особливо на представників приватного сектора, зростає, оскільки зростають і ризики ведення бізнесу”, — сказала МакКі.

За її словами, доступ до кредитів, страхування та послуг, а також ризики, пов’язані з війною, особливо для малого бізнесу, стримують економічне зростання.

Мета проєкту USAID полягає в тому, щоб побудувати функціональний конкурентний ринок, який відповідає стандартам Європейського Союзу та інтегрований у міжнародну фінансову систему, пояснила МакКі.

До проєкту залучать широке коло державних органів і фінансових посередників, включно з банками, лізинговими, страховими та інвестиційними компаніями.

Особлива увага приділятиметься постачальникам фінансів у приватному секторі. Зокрема, йдеться про небанківські фінансові установи та фінансові технологічні компанії, які необхідні для підтримки конкуренції та інновацій.

Що відомо

  • Європейський Союз спрямував Україні 1 млрд євро виняткової макрофінансової допомоги. Перший транш у 500 млн євро був зарахований на рахунок НБУ 1 серпня.
  • Раніше Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив Україні 1,59 мільярда євро фінансової допомоги від Євросоюзу. Як повідомляється у пресрелізі, оприлюдненому на сайті ЄІБ, допомога підкріплюється гарантіями з бюджету ЄС, при цьому 1,05 мільярда євро із загальної суми будуть надані негайно.
  • Україна отримала 1,7 мільярда доларів грантової допомоги від Цільового фонду Світового банку та Агентства США з міжнародного розвитку.
  • 3 липня прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна домовилась зі своїми західними партнерами про підтримку на загальну суму у 29 мільярдів доларів.
Війна. Усі останні новини

Читайте також

Удар по Кривому Рогу, звільнення Харківщини, гроші росіян під санкціями. 204-й день війни Росії проти України. Онлайн

Європарламент схвалив 5 млрд євро допомоги Україні — ЗМІ

Україна отримала від Європейського інвестбанку €500 млн допомоги

На початок