Гроші взамін на працевлаштування за кордоном. Поліція затримала чоловіка за підозрою у шахрайстві

Гроші взамін на працевлаштування за кордоном. Поліція затримала чоловіка за підозрою у шахрайстві

Гроші взамін на працевлаштування за кордоном. Поліція затримала чоловіка за підозрою у шахрайстві
. Фото: Національна поліція України

Правоохоронці затримали чоловіка за підозрою у шахрайських діях. 23-річний житель Донецької області збирав гроші взамін на працевлаштування за кордоном. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції України.

Правоохоронці з'ясували, що потерпілі перераховували на банківську картку підозрюваного певну суму коштів, нібито за бронювання робочого місця, після чого мали виїжджати за кордон на роботу.

Гроші взамін на працевлаштування за кордоном. Як зловмисники ошукують киян
Фото: Національна поліція України

При затриманні слідчі вилучили 23 650 гривень, мобільний телефон, сім-картки, банківські картки та блокнот з чорновими записами. Під час обшуку автомобіля зловмисника у бардачку знайшли ще 77 250 гривень.

Слідство встановило, що чоловік збирав інформацію і про банківські картки киян, створивши фейковий чат-бот.

"У серпні цього року порушник незаконно заволодів 17000 гривень киянина. Потерпілий у месенджері "Телеграм" знайшов чат-бот про отримання матеріальної допомоги від організації "Червоний Хрест", тож перейшовши за посиланням, вказав свій мобільний номер телефону та пароль до банківських карток. Після чого з його рахунку списались кошти",— каже заступник начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського управління поліції Антон Кабиченко.

Наразі оперативники встановлюють особи спільників. Розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

Що відомо

  • У Львові чоловіка підозрюють у шахрайстві. Він отримував від людей гроші за оформлення документів для працевлаштування та виїзду за кордон, а після цього зникав.
  • Житель Гусятина Тернопільської області хотів влаштуватися на роботу й натрапив на шахрая, який збагатився за його рахунок на 16 000 гривень.

Читайте також

Афера по-українськи: як ошукують українських заробітчан

Як захиститися від шахрайства з платіжними картками. Експерт назвав 7 правил

Голову сільради на Київщині підозрюють у розтраті більше 400 тисяч гривень

Понад 4 млн збитків — жителька Вишгородщини організувала шахрайську "піраміду"

Хотіли хабаря за для розміщення переселенців — правоохоронці викрили 2 посадовців держпідприємства

На початок