В'їзд та виїзд з Почаєва повністю не перекрили. Дооблаштовують блокпости

В'їзд та виїзд з Почаєва повністю не перекрили. Дооблаштовують блокпости

В'їзд та виїзд з Почаєва повністю не перекрили. Дооблаштовують блокпости
. оригінальне

Станом на 10-ту годину в'їзд та виїзд з Почаєва не були перекриті, хоча 20 квітня на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій у Кременецькому районі прийняли рішення закрити місто Почаїв на в'їзд та виїзд з 10.00 години 21 квітня.

Перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації В'ячеслав Онишкевич, який очолював засідання комісії, сьогодні повідомив Суспільному, що "з 10-ї години на блокпостах поліцейські зупиняють автівки, які мають намір в'їхати до міста транзитом, і рекомендують їм їхати в об'їзд, розповідають про ситуацію з коронавірусом у Почаєві. Зовсім заборонити проїзд ми не можемо, бо не введено надзвичайний стан. Щоб не порушувати конституційні права людей. Тому ми переконуємо їх не виїжджати і не в'їжджати до Почаєва. І вони вертаються. За годину повністю облаштують блокпости. Транзитний транспорт їхатиме в об'їзд. Пішки заходити і виходити з Почаєва можна. Вільно проїжджатиме тільки спецтранспорт".

Також він додав, що люди, які захворіли на коронавірус, проживають на 11-ти вулицях. Тому на самоізоляції має бути майже все місто.

На блокпостах у Почаєві транспорт пропускають
На блокпостах у Почаєві транспорт пропускають. оригінальне

На блокпостах у Почаєві транспорт пропускають
На блокпостах у Почаєві транспорт пропускають. оригінальне

На в’їзді до Почаєва зі сторони Кременця працівники роти поліції особливого призначення патрулюють дорогу.

Павло Морозюк до Почаєва їде з міста Дубно. Він водій молоковоза. На рекомендації поліцейських чоловік каже:

"Це дуже хорошо – Чому? – тому що мало будуть їздити. Комусь, дійсно, треба їздити. Молоко зібрати, хліб завезти. А деякі просто собі катаються".

У Почаєві карантинні обмеження, люди з якими поспілкувалися кореспонденти Суспільного, коментують так:

Сергій Шилюк, житель Почаєва:

"З однієї сторони не потрібно. Бо комусь треба каву купити, кредит оплатити. Ну а хто на роботі - не знаю, як будуть люди їздить".

Наталя, жителька Почаєва:

"Нормально. Потрібно вводити. Щоб не заразити інших".

Перший заступник голови Кременецької райдержадміністрації В'ячеслав Онишкевич прокоментував вчорашнє рішення:

"Я не скажу, що це настільки кардинально, що забороняється в’їзд і виїзд. Ми обмежуємо в’їзд і виїзд. Було вчора звернення до містян з Почаєва, щоб вони, дійсно, повернулись в свої домівки – перебували в себе вдома, а щоб гості роз’їхались. Ми намагаємося мінімізувати контакти з цією територією на якій виникла така надзвичайна ситуація. Спецтранспорт, транспорт, який забезпечує життєдіяльність міста однозначно має можливість забезпечувати інфраструктуру, нормальну діяльність міста. Вони мають можливість як в’їждати, так і виїжджати з Почаєва. Приватний транспорт ми намагаємся обмежити. Якщо це мешканці Почаєва, за наявності певної посвідки, вони мають можливість і необхідність, чи добиратися на роботу і так далі. А якщо вони їдуть в своїх приватних справах чи для відпочинку, ми стараємося проводити з ними роз’яснювальну роботу, щоб вони все ж таки залишались вдома".

Як повідомив В’ячеслав Онишкевич, рішення обмежити в’їзд до Почаєва прийняли, бо в місті зросла кількість хворих на коронавірус , одна людина померла і на Великдень у Почаївській лаврі поліцейські зафіксували порушення карантинних вимог. Скільки часу стоятимуть пропускні пости біля Почаєва – наразі не відомо, каже В’ячеслав Онишкевич. Рішення приймуть на засіданні районної комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Епідеміолог Тернопільського обласного лабораторного центру Володимир Панічев каже, що керівництво лаври досі не надало списку контактних осіб із трьома хворими, які співали у хорі Почаївської лаври.

Загалом у Почаєві 30 хворих на коронавірус. З них троє священників, які проживають у Почаєві, і один диякон, 4 осіб медперсоналу місцевої лікарні, повідомив Суспільному епідеміолог Володимир Панічев. За його словами, в місті також зареєстровано 40 підозр на коронавірус.

Що відомо:

На початок