За п'ять днів ЗСУ знищили російської техніки на суму 670 млн доларів — Forbes

За п'ять днів ЗСУ знищили російської техніки на суму 670 млн доларів — Forbes

ЗМІ
За п'ять днів ЗСУ знищили російської техніки на суму 670 млн доларів — Forbes
. Знищений російський МТ-ЛБ під Харковом, фото: УНІАН

Протягом 6-11 вересня Збройні Сили України знищили 590 одиниць техніки РФ на суму 670 млн доларів, значну частину якої було знищено у ході контрнаступу на Харківщині.

Про це пише Forbes.

Зокрема було знищено 86 танків та 158 бойових броньованих машин, 106 артилерійських систем, 159 автомобілів та 46 одиниць іншої техніки РФ.

Зазначається, що найдорожчою втратою російської армії є комплекс радіоелектронної боротьби "Москва-1" ($57 млн), який було знищено в Запорізькій області. На Харківщині росіяни втратили також винищувач-бомбардувальник Су-34 ($36 млн) та контрбатарейну радіолокаційну систему "Зоопарк-1М" ($25 млн).

Читайте також: З початку вересня ЗСУ звільнили понад 6 тисяч квадратних км території України — Зеленський

Крім того, з 6 по 10 вересня українські військові захопили 129 одиниць техніки, яку Forbes оцінює у $104 млн, зокрема дев’ять гаубиць Мста-С та Мста-Б на суму понад $43 млн.

Що відомо

  • Збройні сили України у вересні почали контрнаступальні дії на кількох напрямках, зокрема на півночі та півдні. Продовжується звільнення населених пунктів від російських загарбників на Донеччині, Харківщині та Херсонщині.
  • Зокрема ЗСУ просунулися на різних ділянках Херсонщини від чотирьох до кількадесят кілометрів. Звільнили площі близько 500 квадратних кілометрів.
  • Також на Донецькому напрямку українські воїни підняли Державні прапори в Кам’янці, Богородичному, Ізюмі, Осколі та в інших населених пунктах.
  • На Харківщині ЗСУ вдалося вийти на держкордон та відігнати окупантів з понад 30 населених пунктів.

Читайте також

Контрнаступ ЗСУ відбувається краще, ніж очікувалося — Резніков

Контрнаступ на Харківщині псує відносини Кремля з Міноборони РФ — ISW

На початок