Контрнаступ ЗСУ відбувається краще, ніж очікувалося — Резніков

Контрнаступ ЗСУ відбувається краще, ніж очікувалося — Резніков

Контрнаступ ЗСУ відбувається краще, ніж очікувалося — Резніков
. Олексій Резніков, міністр оборони України, 11 серпня 2022 року Копенгаген, Данія. ФОТО: Getty Images

Міністр оборони Олексій Резніков заявив в інтерв'ю Financial Times, що контрнаступ ЗСУ відбувається краще, ніж очікувалося.

"Україні необхідно убезпечити велику територію, яку вона відвоювала, від можливого російського контрнаступу", — зазначив Резніков, додавши, що блискавичний наступ Києва пройшов набагато "краще, ніж очікувалося".

Карта контрнаступу ЗСУ на Харківщині
Карта контрнаступу в Харківській області станом на 12.09.2022

"Контрнаступ звільняє територію, і після цього ви повинні контролювати її і бути готовими захищати, — розповів Олексій Резніков. — Звичайно, ми повинні були турбуватися, ця війна турбувала нас роками".

Міністр оборони зазначив, що хоч українські війська і "втомилися після шестиденної атаки", але моральний дух був на висоті, оскільки "українці хотіли перейти в цей контрнаступ, нам був потрібний цей контрнаступ, і це знак того, що Росію можна перемогти".

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • Збройні сили України у вересні почали контрнаступальні дії на кількох напрямках, зокрема на півночі та півдні. Продовжується звільнення населених пунктів від російських загарбників на Донеччині, Харківщині та Херсонщині.
  • Зокрема ЗСУ просунулися на різних ділянках Херсонщини від чотирьох до кількадесят кілометрів. Звільнили площі близько 500 квадратних кілометрів.
  • Також на Донецькому напрямку українські воїни підняли Державні прапори в Кам’янці, Богородичному, Ізюмі, Осколі та в інших населених пунктах.
  • На Харківщині ЗСУ вдалося вийти на держкордон та відігнати окупантів з понад 30 населених пунктів.

Читайте також

201 день війни: хроніка подій в Херсонській області

Контрнаступ ЗСУ на Харківщині. Текстовий онлайн

На початок