У Південній Кореї чоловіка засудили за сексуальне насильство у метавсесвіті

У Південній Кореї чоловіка засудили за сексуальне насильство у метавсесвіті

У Південній Кореї чоловіка засудили за сексуальне насильство у метавсесвіті
. Фото: poll/Pexels

У Південній Кореї чоловік отримав 4 роки ув'язнення за сексуальне насильство у метавсесвіті. Про це 11 вересня повідомило корейське видання MoneyS.

30-річний південнокорейський чоловік був засуджений за створення і зберігання сексуального контенту за участі неповнолітніх, яких він знаходив у метавсесвіті, а потім розбещував.

Особисті дані засудженого не розголошуються. Проте відомо, що він вів злочинну діяльність із грудня 2021 року до березня 2022. Він створив аватара, який зовні нагадував підлітка, і навмисне занижував свій вік у спілкуванні, щоб приспати пильність дітей.

Точна кількість жертв педофіла невідома. Згідно з вироком, злочинець визнав, що його метою були саме неповнолітні, але він також заявив, що отриманий ним контент не розповсюджували і він не призначався для отримання прибутку — це й стало причиною досить мʼякого вироку.

Крім тюремного терміну його зобов'яжуть пройти примусову програму лікування, розраховану на 80 годин. Також протягом семи років він не зможе працювати з дітьми, підлітками чи інвалідами.

"Метавсесвіту" – віртуальний простір із цифровими світами, в якому користувачі можуть переміщатися і спілкуватися незалежно від фізичних відстаней. Авторство терміну приписують письменнику Нілу Стівенсону – "метасвіт" згадується в науково-фантастичному романі 1992 року "Snow Crash" ("Снігопад"). Книга вважається каноном жанру, поруч із "Нейромантом" Вільяма Гібсона, у якому описується “матриця” як простір віртуальної реальності. Більше про "метавсесвіт" можна прочитати тут.

Більше про сучасну культуру та соціальні мережі в Україні

Читайте нас у Facebook або Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок