У Покровську бурять свердловини, аби забезпечити людей водою

У Покровську бурять свердловини, аби забезпечити людей водою

У Покровську бурять свердловини, аби забезпечити людей водою
. Підвіз води в один з житлових районів Покровська. Фото: Руслан Требушкін

У Покровську, аби забезпечити людей водою, бурять свердловини та розробляють проєкт з очищення шахтних вод. Про це в ефірі марафону повідомив очільник Покровська Руслан Требушкін.

Централізоване водопостачання міста забезпечує Карлівська фільтрувальна станція, яка постійно потрапляє під обстріли окупантів.

"Останнім часом дуже часто б’ють по Карлівській станції. На місцевих мешканцях це позначається тим, що взагалі або немає постачання енергії, або взагалі немає води. Ця вода не є питною. Але дуже велика проблема, коли навіть цієї води немає в крані", — розказав Требушкін.

Так 9 вересня близько 17:00 обстрілом окупантів була пошкоджена лінія електропередач, яка живить фільтрувальну станцію. Без водопостачання залишились понад 30 населених пунктів області.

За інформацією Требушкіна, комунальні служби міста та працівники Компанії "Вода Донбасу" водовозами підвозять воду людям та бурять свердловини.

Також Покровську як благодійну допомогу надали чотири станції для фільтрування води, аби її можна було вживати у їжу.

Як розказав Требушкін, влада міста зараз розробляє проєкт з очищення шахтних вод, що дозволить забезпечити місто водою.

"Є великий проєкт, який надасть можливість забезпечувати мешканців водою. Це очищення шахтної води - з шахти Центральної та шахти Краснолиманської. Але ж потрібно зробити ще деякі роботи та отримати узгодження з інститутів, які б дали дозвіл на використання цієї води як хоча б технічної", — повідомив він.

Що відомо

  • Карлівська фільтрувальна станція постачає воду у Білозерське, Білицьке, Гірник, Добропілля, Мирноград, Новогродівку, Покровськ, Селидове, Українськ та прилеглі селиша.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок