Sony Music Group повністю йде з Росії

Sony Music Group повністю йде з Росії

Sony Music Group повністю йде з Росії
. Фото: Associated Press

Одна з найбільших у світі звукозаписувальних компаній Sony Music Group заявила про повний вихід з Росії. Про це пише Billboard.

Компанія оголосила про закриття бізнесу у Росії через пів року після повідомлення про припинення операцій.

Пресслужба Sony Music Group повідомила, що компанія "прийняла рішення повністю піти з російського ринку та передати російську компанію та її місцевий реєстр під місцеве управління".

"Оскільки війна продовжує руйнувати гуманітарний вплив на Україну, а санкції проти Росії продовжують посилюватися, ми не можемо більше зберігати свою присутність у Росії, починаючи відсьогодні", — йдеться в заяві.

За даними джерел видання, місцеву управлінську компанію, яка керуватиме російським лейблом Sony, створює і очолює колишня директорка Sony Music Russia Аріна Дмитрієва.

Джерело, яке знайоме з рішенням Sony Music, зазначило, що нова російська компанія буде незалежною й представлятиме лише російських артистів.

Billboard зазначає, що звукозаписувальні компанії Universal Music Group та Warner Music Group також припинили свою діяльність в Росії на початку березня, заморозивши всі інвестиції, рекламну діяльність, виробництво та випуск нових релізів, однак про вихід з російського ринку ще не повідомляли.

Що відомо

Через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, низка компаній покинули Росію та продовжують це роботи. Компанія Marks & Spencer заявила, що остаточно йде з Росії. Американська мережа кав'ярень Starbucks остаточно припинила бізнес у Російській Федерації. McDonald’s вирішив повністю піти з Росії та продати свій бізнес в країні. Найбільша у світі група продуктів харчування Nestle заявила 9 березня, що призупинила всі капітальні інвестиції в Росії після її вторгнення в Україну. Корпорація Coca-Cola та Pepsi заявили, що припиняють роботу в Росії на тлі російської агресії проти України. Один з найстаріших та найбільших виробників підіймального устаткування американська компанія Otis вирішила продати бізнес в Росії. Американська компанія з виробництва спортивного одягу Nike через три місяці після припинення своєї діяльності в Росії, оголосила про повний вихід з російського ринку. Корпорація Microsoft скорочуватиме присутність у Росії, допоки від її бізнесу в РФ нічого не залишиться, однак робитиме це поступово. Німецька компанія Wella, що є однією з провідних компаній у світі в галузі косметики та парфумерії, йде з РФ після 28 років роботи на російському ринку.

Читайте також

"Залізна завіса вже опустилася". Які компанії йдуть з Росії через її напад на Україну

Гальмують, вичікують та повертаються. Як компанії обходять бізнес-блокаду Росії

На початок