У Бахмуті окупанти обстріляли палац культури, в якому знаходився гуманітарний штаб

У Бахмуті окупанти обстріляли палац культури, в якому знаходився гуманітарний штаб

У Бахмуті окупанти обстріляли палац культури, в якому знаходився гуманітарний штаб
. Пожежа у палаці культури імені Мартинова після обстрілу 8 вересня. Фото: Олексій Рева

Вночі на 8 вересня російські окупанти вчергове обстріляли Бахмут. Снаряди влучили у будинок культури імені Мартинова, в якому працював гуманітарний штаб.

Про це Суспільному розказав заступник міського голови Бахмута Олександр Марченко.

Станом на 11:30 ліквідація пожежі триває.

"Під час чергового обстрілу міста вночі постраждала будівля одного з кращих будинків культури області. Близько другої ночі у палаці культури почалась пожежа. Половина приміщення вже знищена вогнем", — розказав Марченко.

У приміщенні будинку культури розташовувався гуманітарний штаб, в якому людям видавали харчі, медикаменти та реєстрували переселенців, які й досі приїздять до міста з населених пунктів, де точаться бойові дії.

"Будівля вистояла у Другу світову війну, але не пережила російської агресії", — зазначив Марченко.

Також за його інформацією під обстріл потрапила пожежно-рятувальна частина, приміщення міської ради та житлові будинки у середмісті.

"Зараз займаємось питанням відновлення електропостачання, його у місті немає вже третю добу. Через обстріли бригади не можуть виїхати на місце пошкоджень. Водопостачання практично відсутнє, вода подається самоплином без включення помпової станції", — повідомив він.

За інформацією Марченка, у Бахмуті залишаються понад 20 тисяч людей.

"Евакуація триває, але на жаль повільно. Люди з різних причин не хочуть виїжджати з міста. Але ми не припиняємо рух евакуаційних автобусів. Кожен день з міста відправляються автобуси від міської ради", — розказав він.

Що відомо

  • Протягом 7 вересня російські окупанти 18 разів обстрілювали населені пункти Донеччини. У Бахмуті двоє рятувальників отримали поранення.
  • Протягом 7 вересня від обстрілів російських окупантів загинули семеро жителів Донеччини, ще двоє людей отримали поранення.
  • Під час евакуації людей в Авдіївці поліцейські потрапили під обстріл. Один поліцейський отримав поранення.
  • У Слов'янську під завалами зруйнованого будинку загинули троє людей.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок