Психологиня з Костянтинівки вчитиме львівських педагогів як працювати з дітьми, які постраждали від війни

Психологиня з Костянтинівки вчитиме львівських педагогів як працювати з дітьми, які постраждали від війни

Психологиня з Костянтинівки вчитиме львівських педагогів як працювати з дітьми, які постраждали від війни
. До евакуації з Костянтинівки Олена допомагала переселенцям, які приїжджали у місто. Фото: Олена Голощапова

Олена Голощапова працювала психологинею у Костянтинівському ліцеї. Після 24 лютого тривалий час вона волонтерила у місті та допомагала переселенцям. Під час обов’язкової евакуації активістка з родиною виїхала з Донеччини на захід країни з планами перечекати війну за кордоном. Натомість вже у потягу Олена зрозуміла, що не зможе ані залишити Україну, ані сидіти без діла. Так вона опинилася у Львові.

Родина Олени Голощапової спочатку жила у прихистку. Згодом вони знайшли окреме житло. Тоді молода жінка одразу почала шукати справу, яка приносила б максимальну користь у цей складний для країни час. Так вона стала частиною команди Центру волонтерства та захисту у Львові.

У кол-центрі жінка за зміну опрацьовує кілька десятків дзівнків
У кол-центрі жінка за зміну опрацьовує кілька десятків дзівнків. фото: Олена Голощапова

"Мене спитали чи готова я попрацювати оператором кол-центру. Я погодилася, хоча у мене немає досвіду з такої логістики, я не місцева – було дуже багато переживань. Однак, часу на вагання не було. Один день я стажувалася, а вже наступного – сіла за роботу. За день я приймаю кілька десятків дзвінків, опрацьовую запити ЗСУ, медиків, громадських організацій", – розказала Олена.

Олена пройшла навчання від Червоного Хреста та опанувала програму першої психологічної допомоги
Олена пройшла навчання від Червоного Хреста та опанувала програму першої психологічної допомоги. фото: Олена Голощапова

Окрім активностей у кол-центрі, Олена також є волонтером Українського товариства Червоного Хреста. Цього літа вона пройшла навчання для тренерів у Чернівцях, під час якого опанувала програму першої психологічної допомоги та психосоціальної підтримки для навчання педагогів Львівщини.

"Тут багато дітей вимушених переселенців. Восени вони пішли до школи. Для того, щоб педагоги та психологи навчальних закладів могли з ними порозумітися, розгледіли та підтримали тих, хто має травматичні наслідки війни або втратили рідну людину – такі знання стануть у пригоді", – пояснила психологиня.

Освітніми тренінгами Олена Голощапова з Костянтинівки має охопити з пів тисячі вчителів та шкільних психологів у Львові.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок