"Російському суспільству потрібен холодний душ": Шмигаль про заборону віз для росіян

"Російському суспільству потрібен холодний душ": Шмигаль про заборону віз для росіян

"Російському суспільству потрібен холодний душ": Шмигаль про заборону віз для росіян
. Ілюстративне фото: Unsplash

Для російського суспільства, більшість якого підтримує вторгнення Росії в Україну, необхідно влаштувати холодний душ у вигляді заборони на видачу віз у Європу.

Про це в інтерв'ю німецькому агентству DPA заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Він наголосив, що широкомасштабне вторгнення в Україну, це не "війна Путіна", як її назвав канцлер Німеччини Олаф Шольц, аргументуючи свою позицію проти заборони видачі віз росіянам.

"На жаль, опитування показують, що близько 80% людей у Росії підтримують війну проти нашої країни. На жаль, це не тільки війна Путіна. 200 тисяч російських солдатів воюють проти України. Навіть їхні родини нічого не говорять проти, населення в цілому підтримує цю війну", — сказав прем'єр.

Шмигаль зазначив, що не можна ділити росіян на хороших і поганих росіян.

"Для нас нестерпно, що частина росіян вбиває і ґвалтує людей в нашій країні, а інша частина добре живе на Заході, їде у відпустку, насолоджується dolce vita. Російському суспільству потрібен холодний душ у вигляді візової заборони для туристів і студентів", — сказав він.

9 серпня президент України Володимир Зеленський закликав повністю заборонити в’їзд громадянам Росії до країн заходу. Він додав, що росіяни повинні "жити у своєму світі, доки не змінять свою філософію".

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що не поділяє ідею повністю припинити видачу віз для громадян Росії, оскільки агресія РФ проти України — "це війна Путіна". У відповідь на це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба нагадав, що війну на території України веде не Путін, а тисячі російських солдатів.

Що відомо

  • 31 серпня ЄС припинив дію угоди з Росією, яка полегшує видачу шенгенських віз росіянам. Однак про повну заборону на видачу документів не йдеться, оскільки з цього питання немає одностайності серед країн.
  • Перед ухваленням остаточного рішення п’ятірка країн виступила з заявою, що вживатиме окремих заходів зі скорочення кількості росіян, допущених на свою територію, якщо спільного рішення дійти не вдасться. Таку заяву оприлюднили Польща, Фінляндія, Естонія, Латвія та Литва.
  • Німеччина та Франція, Угорщина, а також кілька країн Південної Європи виступили проти повної заборони.

Читайте також

Просто закрийте кордони: Зеленський пояснив, чому потрібно заборонити в’їзд росіянам до ЄС

Спецагенти під виглядом туристів: дипломат пояснив, чому Європа має припинити видавати візи громадянам РФ

На початок