Banda і Мінкульт обрали жест, яким українці можуть вітати одне одного на День Незалежності – але є нюанс

Banda і Мінкульт обрали жест, яким українці можуть вітати одне одного на День Незалежності – але є нюанс

Оновлено
Banda і Мінкульт обрали жест, яким українці можуть вітати одне одного на День Незалежності – але є нюанс
. Фото: Instagram (Banda Agency)

Креативна агенція Banda разом з Міністерством культури України обрали жест, яким усі українці зможуть вітати одне одного з Днем Незалежності. Про це повідомили в Instagram.

Жест отримав назву "Тризуб Незалежності" – як повідомляють в агенції, "у ньому пульсує сила нашого Гербу та живе дух Незалежності, бо жестовою мовою він означає букву Н".

Цей жест досить простий – безіменний і великий пальці скручені чи зігнуті, інші пальці розкриті, вказівний і середній пальці мають бути разом. В Banda Agency закликають українців приєднуватись до флешмобу: робити світлини із цим жестом і викладати їх у соцмережі з хештегом #ТРИЗУБНЕЗАЛЕЖНОСТІ.

Проте в мережі вже зазначили, що жест також має інше значення. Аналогічне розташування пальців має назву "Шокер" і означає жест, що використовується, в залежності від ситуації, як вказівка на перевагу над кимось або над чимось або ж жартома. Також він має сексуальний підтекстЦей жест має сексуальний підтекст, його називають "англ. Two in the pink, one in the stink", що перекладається як "Два в рожеве, один у смердюче". Жест описує процес пенетрації вказівного та середнього пальців у піхву та мізинця в анус.. Ділимось реакцією користувачів соцмереж.

Banda і Мінкульт обрали жест, яким українці можуть вітати одне одного на День Незалежності – проте є нюанс
Реакція користувачів Instagram на запропонований жест до Дня Незалежності. Скріншот з Instagram (Banda Agency)

UPD: Після реакції користувачів Banda Agency видалила оригінальну публікацію. Замість них з'явились два нові пости: перший із відповіддю на критику, в якому зазначили, що задачею агенції було "обрати безпечний жест для усіх територій України".

"Авжеж, ми знаємо і шануємо традиційний жест Тризуба з пальців, який використовував В’ячеслав Чорновіл. Проте, на жаль, зараз його небезпечно підіймати у тимчасово окупованих українських областях. А ще він досить сильно асоціюється з однією з політичних партій", – написали в агенції. – "Проте ваші коментарі переконали нас у тому, що сила Тризубу Чорновола є беззаперечною. Ми поважаємо цю позицію і пропонуємо використовувати той жест Тризуба, який вам подобається".

Другий пост Banda Agency випустили із вибаченнями.

В Міністерстві Культури також прокомунікували ситуацію і визнали єдиним можливим тризубом – тризуб Чорновола.

Читайте нас у Facebook та Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок