Для подолання наслідків війни та відновлення регіону. Київщина додатково отримає 145 млн гривень

Для подолання наслідків війни та відновлення регіону. Київщина додатково отримає 145 млн гривень

Для подолання наслідків війни та відновлення регіону. Київщина додатково отримає 145 млн гривень
. Зруйновані будинки в Бородянці, Київська область. Фото: Єлизавета Серватинська/Суспільне

З резервного фонду обласного бюджету Київщини 145 мільйонів гривень буде спрямовано на подолання наслідків російської військової агресії та відновлення регіону. Таке передбачають ухвалені зміни до обласного бюджету.

Про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

"Із них 100 мільйонів йде на розвиток і утримання автомобільних доріг та відповідної інфраструктури, ще 2 мільйони — на роботу територіальної оборони та інші заходи, пов'язані з військовою агресією. Майже 7 мільйонів отримає Бородянська громада, майже 20 млн — Васильківська, близько 13 млн — Димерська. Ці кошти підуть на підготовку до опалювального сезону", — сказав Олексій Кулеба.

У декількох громадах будуть посилені заходи для ліквідації наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури населених пунктів.

"Таким чином виділено 600 тисяч гривень Бородянській громаді та більше 2 мільйонів Димерській. Ще 255 тисяч гривень направляємо на Поліську територіальну громаду", — зазначив очільник Київської ОВА.

Що відомо

  • На Київщині на 236 об'єктах соціальної інфраструктури, які були пошкоджені внаслідок російської військової агресії, завершено ремонтні роботи.
  • 87 мільйонів гривень буде спрямовано на ремонтні роботи і закупівлю будівельних матеріалів для відбудови тих населених пунктів Київщини, які постраждали внаслідок російської військової агресії. Додаткове фінансування передбачене в ухвалених змінах до обласного бюджету на 2022 рік, повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.
  • За даними Київської обласної військової адміністрації, на Київщині кількість повністю зруйнованих від початку повномасштабної війни об’єктів інфраструктури вже сягає понад 5400.
  • Понад 2 з половиною тисяч споруд пошкодили російські окупанти у Бучі, що на Київщині. Загалом збитки міста складають понад 5 мільярдів гривень.
  • В Ірпені Київської області близько 50% будинків зазнали руйнувань, а загальну вартість збитків експерти Київської школи економіки оцінили у 25,3 мільярди гривень (922 млн доларів).

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 177. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

На початок