Альтернатива газу: енергетичну вербу вирощуватимуть у ще одній громаді на Рівненщині

Альтернатива газу: енергетичну вербу вирощуватимуть у ще одній громаді на Рівненщині

Альтернатива газу: енергетичну вербу вирощуватимуть у ще одній громаді на Рівненщині
. Фото ілюстративне: сайт "Ukrteplo"

Компанія Укртепло підписала меморандум з Зорянською тергромадою про вирощування енергетичної верби для потреб Рівнетеплоенерго. Про це 16 серпня повідомили на сторінці підприємства у Facebook. Це друга громада в області, де вирощуватимуть деревину, яка слугує замінником природного газу. Торік меморандум підписали з Дядьковицькою громадою.

Енергетична вербаВирощування плантацій, зокрема, з енергетичною вербою, надає можливість механізовано організувати збирання. Біопаливо з енергетичних культур, які швидко ростуть, сприяє зменшенню викидів шкідливих газів, оскільки під час вирощування поглинає вуглекислий газ і продукує кисень. ростиме на землях Зорянської громади, які не мають сільськогосподарського призначення. Деревину подрібнюватимуть на щепу — паливну тріску, на якій працюватимуть рівненські котельні.

"Я, як сільський голова, готовий разом із депутатським корпусом сприяти, щоб земля оброблялася, щоб податки за земельний податок надходили у бюджет сільської ради й щоб був розвиток нашої громади", — сказав Зорянський сільський голова Михайло Олійник.

Читайте також: У Рівному більшість котелень планують перевести на альтернативне паливо. Як і хто це робитиме

"Зробили ще один, хоч невеликий, але дуже важливий крок в розвиток енергетичної незалежності України", — каже директор Рівнетеплоенерго Олександр Ющук.

Це вже не перший подібний проєкт, який реалізовує Укртепло на Рівненщині. Торік такий меморандум підписали з Дядьковицькою сільською громадою. Зараз там тривають роботи на обраних ділянках.

Що відомо

  • Рівнетеплоенерго має 34 котельні у місті, із них 29 працюють виключно на газу, а п’ять використовують альтернативні види палива. Керівник підприємства Олександр Ющук в ексклюзивному інтерв’ю Суспільному розповів, як може розвиватись ситуація у випадку, якщо газу не стане.
  • На 30% більше твердопаливних та електричних котлів і на 50% більше теплових насосів у порівнянні з 2021 роком купили в одному з рівненських магазинів опалювальної техніки. Його директор Артур Любовський каже, що в передчутті проблем з газопостачанням рівняни почали значно більше цікавитися альтернативними способами обігріву власних помешкань.

Читайте також

  • Рідні вагітної медикині із Рівненщини закликають звільнити її з полону РФ
  • 600 балів: у Рівному випускниця склала три предмети НМТ на максимальний результат
  • Жителі Рівненщини можуть самостійно контролювати якість повітря. Як це зробити

Читайте нас у Telegram: екстрені новини та щоденні підсумки

Підписуйтесь на рівненське Суспільне у Viber

Долучайтесь до нас в Instagram

Ми у Twitter

На початок