Посадовця Південноукраїнської АЕС і керівників двох фірм звинуватили у збитках державі

Посадовця Південноукраїнської АЕС і керівників двох фірм звинуватили у збитках державі

Посадовця Південноукраїнської АЕС і керівників двох фірм звинуватили у збитках державі
. Фото: Енергоатом

Посадовцю Південноукраїнської атомної електростанції та керівникам двох компаній детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) оголосили про підозру. Слідство підозрює їх у привласненні грошей при закупівлі системи кондиціювання станції.

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

За даними слідства, начальник управління виробничо-технічної комплектації відокремленого підрозділу (ВП) "Південноукраїнської АЕС" упродовж 2011-2012 років сприяв перемозі двох фірм у торгах із закупівлі систем промислового кондиціонування, які проводила атомна електростанція.

Під час слідства детективи встановили причетність ще двох людей — фінансового директора одного з підприємств, який забезпечував фінансування схеми, та керівника двох компаній, який сприяв завищенню вартості поставленого на АЕС обладнання.

Як повідомляють в Антикорупційному бюро, інтересам держави завдано збитків в розмірі понад 12,3 мільйона гривень.

12 серпня 2022 року затриманим повідомили про підозру за частиною п'ятою статті 27Стаття 27. Види співучасників. Стаття п'ята дає визначення посібникам. та частиною п'ятою статті 191Стаття 191. Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем Кримінального кодексу України.

Їм загрожує до дванадцяти років ув'язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Що відомо

  • У Вищому антикорупційному суді розглядається справа за звинуваченням 17 людей у збитках при закупівлі електрощитового обладнання ВП "Южно-Українська АЕС" на суму майже 28 мільйонів гривень.
  • 14 квітня 2022 ВП "Южно-Українська АЕС" змінила назву на ВП "Південноукраїнська АЕС".

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок