На Миколаївщині підприємець за пів року відкрив два заклади швидкої їжі

На Миколаївщині підприємець за пів року відкрив два заклади швидкої їжі

На Миколаївщині підприємець за пів року відкрив два заклади швидкої їжі
. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

В перші місяці повномасштабних бойових дій 22-річний підприємець з Южноукраїнська, що на Миколаївщині, відкрив заклад швидкого харчування. За місяць відкрив другий. В планах масштабувати бізнес та відкривати в інших містах країни.

"Завжди мріяв, щоб у моєму маленькому місті була подоба маленького McDonald's, але, на жаль, у них є такі правила, що відкриватися від півмільйона людей і більше. На той момент у мене не було заощаджень. Я такий — треба вкластися, спробувати, ризикнути. Продав деякі речі — MacBook і таке подібне", — розповів Дмитро.

Перший заклад Дмитро відкрив у своєму рідному місті Южноукраїнськ. Друзі допомогли знайти приміщення. За чотири дні зробили ремонт.

"Першого дня ми відкрилися на доставку. Спочатку було таке собі, а потім надвечір пішли завали, завантаженість. Щоб ви розуміли, у нас кухарі пішли додому о дев'ятій годині вечора, хоча ми працювали до 19:00", сказав Дмитро.

Через місяць Дмитро вирішив відкрити заклад у сусідньому місті — Вознесенську, що за 30 кілометрів від Южноукраїнська.

На Миколаївщині підприємець за пів року відкрив два заклади швидкої їжі
YUFOOD біля Вознесенська. Фото: Ніна Булах/Суспільне Миколаїв

"І я такий думаю: настав час відкриватися далі. Я знаходжу приміщення біля Вознесенська, за три-чотири дні ми робимо ремонт. Запускаємо кухню, замовляємо банер. І я був шокований, як у нас був великий наплив. Ми не очікували, що люди чекають на подібність такої відомої мережі McDonald's", сказав Дмитро.

Команду зібрав швидко, розповів Дмитро, проте не всі витримують навантаження, адже замовлень дуже багато: "Багато хто з кухарів не витримував. Тобто, вони приходили, стажувалися і такі казали мені: "Діма, я не можу працювати далі". Доводиться шукати інший персонал, навчати. Через це ми працюємо важко, доводиться іноді ставати на кухню. І допомагати кухарям".

Назва YUFOOD розшифровується як "Южний фаст-фудФаст-фуд (від англійської fɑst fud) — швидка їжа) — їжа масового виробництва, де час приготування та подачі значно зменшений. Споживання фаст-фуду відбувається за допомогою спрощених столових приборів або поза столом.". Наразі Дмитро вирішує, як можна українізувати найменування закладу.

"Як це працює. Ми працюємо не як інші кафешки: сів і чекаєш 30-40 хвилин. Тобто, людина зайшла, зробила замовлення, або в додатку, і протягом 10-15 хвилин забрала і пішла їсти. Тому що називається швидкий фаст-фуд", — пояснив Дмитро.

Обидва заклади щодня приймають понад 40 замовлень.

Дмитро продовжує працювати над фінансовими показниками та удосконаленням закладів. Щодо планів — відкрити YUFOOD в інших містах України.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок