Окупанти можуть провести "трибунал" у Маріуполі 24 серпня — Бойченко

Окупанти можуть провести "трибунал" у Маріуполі 24 серпня — Бойченко

Окупанти можуть провести "трибунал" у Маріуполі 24 серпня — Бойченко
. Клітка для трибуналу на сцені маріупольської філармонії, фото: Петро Андрющенко

Одна з ймовірних дат проведення російськими окупантами так званого "трибуналу" над українськими полоненими у Маріуполі — 24 серпня.

Про це повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко під час брифінгу.

На наше свято День Незалежності вони хочуть влаштувати свій шабаш у Маріуполі. Навіщо вони це роблять? Росія не має перемог на фронті. Тому їм треба показати перемогу — перемогу над нашими полоненими", — повідомив він.

За інформацією Бойченка, у тюрмах навколо Маріуполя зараз перебувають понад 10 тисяч полонених, серед яких українські військові та мирні жителі.

Що відомо

  • Ватажок так званої "ДНР" Деніс Пушилін в інтерв'ю російським ЗМІ заявив, що перший "трибунал" над українськими військовополоненими в Маріуполі буде організований до кінця літа.
  • Російські окупанти підтвердили наміри провести трибунал над полоненими українськими військовими
  • На сцені маріупольської камерної філармонії російські окупанти збирають тюремні клітки. Діаметр арматури — 20 мм.
  • 16 травня після трьох місяців оборони Маріуполя командир "Азову" Денис Прокопенко у зверненні повідомив, що наказ вищого військового командування для збереження життів особового складу виконали. Після цього заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що поранених військових з "Азовсталі" у Маріуполі евакуювали в лікарню Новоазовська на території самоназваної "ДНР". Туди доставили 53 важкопоранених бійців. Ще 211 — евакуювали через гуманітарний коридор в окуповану Оленівку. Їх планують повернути на підконтрольну Україні територію за процедурою обміну
  • 19 травня Міноборони РФ повідомило, що з 16 травня з заводу вийшли 1730 українських військових, 80 — поранених

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок