"Така собі українська АВВА": актори театру музкомедії Харкова співають для військових

"Така собі українська АВВА": актори театру музкомедії Харкова співають для військових

"Така собі українська АВВА": актори театру музкомедії Харкова співають для військових
. Солісти театру музкомедії. Фото надане співрозмовником

Частина колективу Харківського академічного театру музичної комедії об'єдналася в музичний гурт й виступає для військових та переселенців.

Від березня артисти виступали в метро, розказав директор та головний режисер театру Ігор Коваль.

"Майже всі станції метро ми об'їхали з концертами. Дуже добре люди зустрічали, зі слізьми на очах. Я виступав перед останньою піснею патріотичною з гімном. Потім відкрили метро, й ми стали їздити по військових частинах, і в лісі співали, й на базах, також у шпиталях, лікарнях, Будинках відпочинку, де переселенці", — розповідає Коваль.

"Така собі українська АВВА": актори театру музкомедії Харкова виступають для військових
Виступ солістки театру. Фото надане співрозмовником

За його словами, репертуар колективу складається з українських та патріотичних пісень.

"Ми — така собі українська АВВА: дві дівчини — світленька, темненька і два хлопці. І цього достатньо. У нас колонка наша. Усе, що потрібно — 220 вольтів і щоб нас доставили. Ми не можемо великий гурт із собою возити: оркестр, інструменти. Це демаскує", — пояснює Ігор.

Люди змінюються, коли виступаємо, виходять з важкої рутини, адже всі працюють на перемогу

"Популярна пісня "Червона калина", коли виконуємо — встають усі. А у військових частинах акапельно просять гімн України виконати. Концерт годину триває, а вкінці люди ще хочуть такого, що дає надію на перемогу. Запрошують нас і місто, й область, різні громади", — говорить головний режисер театру.

Основна частина колективу театру на простої, загалом колектив складається з майже 300 працівників, каже Ігор Коваль.

"Солістки наші роз’їхалися багатьма країнами світу й там роблять свою справу. І з Польщі, і з Німеччини, і з Італії висилають афіші з нашими акторками, які співають у різних містах. Там скрізь пишуть, що це Харківський академічний театр музичної комедії, наші представники", — говорить Коваль.

Читайте також: "З хвостом, вухами та душею". Аніматор створив кота, який повертається до Харкова з евакуації

На його думку, війна дала митцям багато матеріалу для нових творів.

"Зараз війна дала стільки сюжетів, що можна писати п’єси й музику. Нам треба п’єси, щоб це писали драматурги. Стільки сюжетів: сім'ї руйнуються й роз'їжджаються всім світом, хлопці воюють, жінки десь закордоном.

Є багато про що писати

У нас є харківський автентичний погляд на все, що відбувається: на Північну Салтівку, розбомблену Олексіївку. Чекаємо на новий репертуар. Щоб працював театр, виставу поставити — потрібно, щоб 90% трупи було на місці. А як я це можу зробити, коли ще небезпечно в Харкові, ще стріляють... Зараз зберегти людей треба. Потім за тиждень-два зберемося і через 3 тижні першу виставу покажемо або концерт", — каже режисер.

Читайте також

"Дарую на знак подяки янголів". Майстриня з Ізюма — про евакуацію з міста та життя у Франції

На початок