Kalush Orchestra просять скасувати виступ росіянки на фестивалі в Чорногорії

Kalush Orchestra просять скасувати виступ росіянки на фестивалі в Чорногорії

Kalush Orchestra просять скасувати виступ росіянки на фестивалі в Чорногорії
. Фото: Getty Images

Український гурт Kalush Orchestra 7 серпня у сторіз Instagram звернувся до організаторів фестивалю Sea Dance Festival у Чорногорії, де музиканти мали виступити 28 серпня, з проханням скасувати виступ російської діджейки.

Згідно з розкладом фестивалю, який зʼявився на офіційній Instagram-сторінці, виступ  Kalush Orchestra заявлений в один день із виступом російської діджейки Ніни Кравіц. Музиканти написали організаторам із проханням скасувати виступ російської артистки та закликали українських фанів писати у соцмережі фестивалю із тією ж вимогою.

"Мали виступати через місяць на одному фестивалі, і тут вдруг поставили на нього якусь російську співачку – і це повна шляпа. Ми вже написали організатору, щоб її забрали звідти. А якщо не вийде, то ми, звичайно, там не будемо виступати", – зазначив фронтмен гурту Олег Псюк у сторіз.

Ніна Кравіц – російська музична продюсерка, співачка та діджейка. Кравіц не засудила відкрито російське вторгнення в Україну, заявивши, що: "Я не розумію ні політики, ні соціальних процесів, які вона створює. Тому я не вважаю правильним говорити про це у соціальних мережах". До цього її виступи скасували організатори трьох електронних фестивалів: PollerWiesen у Дортмунді, The Crave у Гаазі та Movement у Детройті.

Більше про українську музику

Читайте нас у Facebook та Telegram

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок