Миколаївські школи розпочнуть навчальний рік в режимі онлайн — міський голова

Миколаївські школи розпочнуть навчальний рік в режимі онлайн — міський голова

Миколаївські школи розпочнуть навчальний рік в режимі онлайн — міський голова
. Фото: Єлизавета Кротик/Суспільне Миколаїв

У Миколаєві станом на 4 серпня пошкоджені 49 об’єктів освіти. Їх потрібно буде зносити та будувати нові. Попри війну 43 тисячі дітей планують навчатися в миколаївських школах дистанційно.

Про це в ефірі телевізійного марафону "Єдині новини #UAразом" розповів Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич.

За словами мера, чотири школи зруйновані вщент, там обвалені частини будівель. Деякі збитки неможливо порахувати, бо потрібно будувати нові будівлі.

"Станом на 4 серпня в місті залишилося менше 10 тисяч дітей, за нашими підрахунками Управління освіти. Для дітей, які перебувають закордоном, ми організовуємо навчання онлайн. За інформацією керівників шкіл, понад 43 тисячі дітей планують навчатися в наших школах дистанційно", — сказав Олександр Сєнкевич.

Читайте також: "Безпечний навчальний рік на Миколаївщині. Що відомо"

Як розповів міський голова, в мерії працюють над тим, щоб всі вчителі були забезпечені ноутбуками. Адже місяць тому мер підписав розпорядження, що на території міста навчання розпочнуться виключно онлайн.

"За державні кошти вже придбано більше 700 ноутбуків, ще 200 ми отримали від ЮНІСЕФЮНІСЕФ – Дитячий фонд ООН. Міжнародна організація, що діє під егідою Організації Об'єднаних Націй.. Тобто плануємо повністю перейти на онлайн навчання, щоб діти-миколаївці, які перебувають закордоном також могли отримувати освіту українською мовою", — сказав Олександр Сєнкевич.

Не залишаються поза увагою діти на тимчасово окупованих територіях

"У нас запроваджено і найближчим часом буде опубліковано процес, за яким діти з окупованих територій Херсонської області також можуть реєструватися на навчання в українських школах, аби здобувати освіту українською мовою", — розповів Олександр Сєнкевич.

Слідкуйте за новинами Суспільного Миколаїв у Telegram, Viber, YouTube та Instagram.

На початок