"Жодних спекуляцій немає": Зеленський прокоментував позбавлення Корбана громадянства

"Жодних спекуляцій немає": Зеленський прокоментував позбавлення Корбана громадянства

"Жодних спекуляцій немає": Зеленський прокоментував позбавлення Корбана громадянства
. Геннадій Корбан у Дніпрі, 2018 рік. Фото: УНІАН

Президент Володимир Зеленський заявив, що позбавлення українського громадянства керівника Центру тероборони Дніпра Геннадія Корбана позбавлене будь-яких спекуляцій, а є частиною постійного і законного процесу.

Про це він заявив під час виступу у Верховній раді з нагоди Дня Державності, відповідаючи на питання щодо можливості перегляду рішення відносно Корбана.

"По-перше, ніяких спекуляцій немає. Ми на регулярній основі надаємо громадянство нашої держави або позбавляємо. Це — постійний процес, і все відбувається постійно в межах чинного законодавства", — зазначив президент.

28 липня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет міністрів вніс до Верховної ради проєкт закону про умови набуття громадянства України.

Війна. Усі останні новини

Що відомо

  • 20 липня нардеп від "Батьківщини" Сергій Власенко оприлюднив копію начебто указу президента про припинення українського громадянства Ігоря Коломойського, Геннадія Корбана та Вадима Рабіновича. На сайті президента офіційно документ не було опубліковано.
  • 22 липня у Геннадія Корбана при в`їзді в Україну на контрольно-пропускному пункті Смільниця вилучили закордонний паспорт.
  • За словами адвоката Андрія Йосипова, рішення про відмову в перетині кордону Корбану ухвалили, посилаючись на те, що існує указ президента про позбавлення Корбана громадянства. Проте копію указу не показали. У в`їзді відмовили як особі без громадянства
  • Начальник управління комунікацій Державної міграційної служби України Гага Кікнадзе у коментарі Суспільному повідомив, що не може надати інформацію щодо доручення Міграційної служби про вилучення паспорта Корбана через захист персональних даних.
  • 26 липня Геннадій Корбан повідомив, що покинув транзитну зону і перебуває у Польщі. Він зазначив, що шукає можливість перетнути кордон України.

Читайте також

Громадянство Корбана та Коломойського. Політичний експерт про наслідки позбавлення українського паспорта

Вторгнення Росії в Україну, день 155. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок