Внаслідок удару ракет на Кіровоградщині троє загиблих і 19 поранених

Внаслідок удару ракет на Кіровоградщині троє загиблих і 19 поранених

Оновлено
Внаслідок удару ракет на Кіровоградщині троє загиблих і 19 поранених
. Укрінформ

У Кіровоградської області внаслідок влучання ракет по аеродрому та об’єкту "Укрзалізниці" загинули троє людей, дев'ять поранених. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

На 18:50 годину кількість поранених зросла до 19, сказав Андрій Райкович."Їх життю нічого не загрожує. Всім надана кваліфікована медична допомога".

На 14:20 годину кількість поранених зросла до 16, повідомив Андрій Райкович.

На 10:30 годину кількість поранених зросла з дев'яти до 13, розповіла прессекретарка голови військової адміністрації Кіровоградщини Інна Примак.

За словами Андрія Райковича, загинули двоє працівників відомчої охорони трансформаторної підстанції та військовий. Нині ведуться рятувальні роботи.

Керівник Центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф Олександр Ярошенко розповів Суспільному, що троє військових, яким надавали допомогу, мають легкі осколкові поранення, контузії, перелом ноги.

Що відомо

  • 23 липня близько 5:00 російські військові випустили 13 ракет. З 4:36 до 6:02 у Кіровоградській області тривала повітряна тривога. Після вибухів в небі було видно дим. О 8:49 Андрій Райкович написав про те, що в інфраструктурні об'єкти за межами Кропивницького цілили вісьмома ракетами "Калібр" морського базування та п'ятьма ракетами Х-22 з літака ТУ-22М3. З початку повномасштабного вторгнення це одинадцята спроба російських військ обстріляти території Кіровоградської області.
  • 1 липня близько 5:20 у Первомайському районі стався сильний вибух. Про це розповів начальник Первомайської районної військової адміністрації Сергій Саковський. За інформацією голови Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія Кіма, спрацювала протиповітряна оборона, вражена ракета впала на межі з Кіровоградською областю. У Кіровоградській області о 5:20 повітряної тривоги не було. Поліція знайшла російську ракету в полі на межі областей.
  • 23 травня українська протиповітряна оборона збила російську ракету над селом Ганнівка Новоукраїнського району.
  • 15 травня під час повітряної тривоги на території Кіровоградської області, яка тривала майже дві години, сили протиповітряної оборони збили російську ракету над Олександрійським районом.
  • 4 травня ракета поцілила в інфраструктурний об’єкт за межами Кропивницького. Внаслідок влучання ракети ніхто не загинув і не травмувався.
  • 3 травня ракета влучила в інфраструктурний об'єкт на території Долинської громади.
  • 21 квітня в небі над Кіровоградщиною українська протиповітряна оборона збила дві російські ракети.
  • 15 квітня о 22:26 ракетного удару завдали по аеродрому цивільної авіації в Олександрії. Загинули шестеро військових.
  • 8 квітня з акваторії Чорного моря російські військові завдали двох ракетних ударів по території Кіровоградської та Одеської областей. В обох випадках цілями були об’єкти критичної інфраструктури.
  • 12 березня російські війська обстріляли ракетами Канатове. Повітряна тривога тривала маже три години. Внаслідок авіаудару загинули семеро військових.
  • 26 лютого ексголова обласної військової адміністрації Марія Чорна поінформувала, що о 05:00 на території аеродрому Канатове у Кропивницькому районі увімкнули сигнал тривоги. Аеродром не обстрілювали, був вибух у полі.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок