На Кіровоградщині внаслідок удару ракети по аеродрому є загиблі і травмовані

На Кіровоградщині внаслідок удару ракети по аеродрому є загиблі і травмовані

Доповнено
На Кіровоградщині внаслідок удару ракети по аеродрому є загиблі і травмовані
. REUTERS. фото ілюстративне

В Олександрії Кіровоградської області внаслідок влучання ракети по інфраструктурі аеродрому є загиблі та травмовані. Про це розповів голова обласної військової адміністрації Андрій Райкович.

Кількість загиблих і травмованих, їх стан та які саме пошкодження, голова не говорить.

Ракетний удар по інфраструктурі Олександрійського аеродрому російські військові нанесли 15 квітня о 22:26, розповів міський голова Сергій Кузьменко.

"Протягом ночі ворог обстрілював наші позиції та населені пункти, використовуючи танки БМП та артилерію. Ракетними ударами уражені різні об’єкти інфраструктури Кіровоградської та Миколаївської областей. Загальні втрати ворога тільки за цю ніч склали 14 рашистів і чотири одиниці техніки. Зважаючи на перебування в акваторії Чорного моря угруповання російських військових кораблів, озброєних крилатими ракетами, рівень загрози ракетних ударів залишається високим", – повідомив речник Оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

Жителька селища Нова Прага Олександрійського району Анна Шуста розповіла Суспільному: "Коли летіла ракета я і моя сім'я спали. Від її свисту аж вуха заклало. Я думала, що вона летить в нашу хату. Ми всі вибігли на двір і у стороні Олександрії побачили спалах, а потім через декілька секунд був вибух".

Депутатка Олександрійської райради Ірина Балашова розповіла Суспільному, що жителі Олександрії зберігають спокій."З того моменту, як почалася військова агресія, ми стали трохи загартованими. Але звісно, що шоковані. Про наслідки удару мені нічого невідомо".

Говорить, місто намагається жити звичним життям. Працює середній і малий бізнес, волонтерські центри, надають допомогу переселенцям.

Що відомо

  • 8 квітня з акваторії Чорного моря російські військові нанесли два ракетні удари по території Кіровоградської та Одеської областей. Про це йшлося у відеозвіті щодо оперативної обстановки від представника оперативного командування "Південь" Збройних сил України. Відомо, що в обох випадках мітили у об’єкти критичної інфраструктури. Загиблих не було.
  • 12 березня російські війська обстріляли ракетами Канатове в Кіровоградській області. Сирену у Кропивницькому увімкнули о 05:11. Було чути вибухи. Повітряна тривога тривала до 08:08. Внаслідок авіаудару загинули семеро військових.
  • 26 лютого ексголова обласної військової адміністрації Марія Чорна поінформувала, що о 05:00 в аеропорту Канатове увімкнули сигнал тривоги. Аеропорт не обстрілювали, був вибух у полі.
Підписуйтеся на новини Суспільне: Кропивницький у Вайбері , Телеграм, Інстаграм та Ютуб
На початок