Європейський Союз наклав санкції на пропагандиста та члена окупаційної адміністрації Запорізької області Рогова

Європейський Союз наклав санкції на пропагандиста та члена окупаційної адміністрації Запорізької області Рогова

Європейський Союз наклав санкції на пропагандиста та члена окупаційної адміністрації Запорізької області Рогова
. Фото з сайту Myrotvorets Research Center

Європейський Союз наклав санкції на проросійського пропагандиста та координатора "допомоги" бойовикам незаконних військових формувань із Запоріжжя Володимира Рогова.

Про це повідомили у відповідному документі.

Обмеження проти чоловіка застосували через те, що він підтримує повномасштабне вторгнення Росії в Україну.

"Він відповідає за підтримання або здійснення дій або політики, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України, або стабільності чи безпеки в Україні", – йдеться у документі.

Європейський Союз наклав персональні санкції на пропагандиста та члена псевдоуряду Запорізької області Рогова
Скріншот документа. Скріншот документу

Наразі Володимир Рогов співпрацює з російськими окупантами, які "призначили" його гауляйтером на тимчасово окупованій території Запорізької області.

Як раніше повідомляло Суспільне, 21 липня Європейська рада затвердила сьомий пакет антиросійських санкцій. На додачу до економічних санкцій Рада вирішила розширити список фізичних та юридичних осіб та посилити вимоги до звітності, поклавши тягар декларування активів безпосередньо на підсанкційних осіб, щоб полегшити заморожування їхніх активів у ЄС.

Що відомо

  • Володимир Рогов – пропагандист та координатор "допомоги" бойовикам незаконних військових формувань. З вересня 2014 року його було внесено в базу "Миротворець". Він має власний Telegram-канал, в якому викладає викривлене бачення на ситуацію в країні, на території Запорізької області.
  • У березні 2022 року Володимир Рогов проголосив себе головою окупованого міста Мелітополь Запорізької області. Національна поліція відкрила щодо нього кримінальну справу. Згодом почав позиціонувати себе, як член "військово-цивільної адміністрації Запорізької області".
  • Пропагандист Володимир Рогов 3 травня поширив у своєму Телеграм-каналі неправдиву інформацію, ніби-то в Запоріжжі демонтують пам'ятник на бульварі Шевченка — літак часів Другої світової війни.

Читайте також: Окупанти призначили нового керівника псевдоуряду Запорізької області

Підписуйтеся на Суспільне Запоріжжя у Viber або в Telegram

На початок