П'ять пострілів без жодного промаху: як воїн прикарпатської "десятки" знищив російський танк

П'ять пострілів без жодного промаху: як воїн прикарпатської "десятки" знищив російський танк

П'ять пострілів без жодного промаху: як воїн прикарпатської "десятки" знищив російський танк
. Фото ілюстративне: Facebook/10 гірсько-штурмова бригада

Гранатометник 10 окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс", яка дислокується на Івано-Франківщині, Сергій Пшенишний п'ятьома влучними пострілами з РПГ-7В знищив танк російських окупантів T-80. Опісля йому та побратимам вдалося взяти у полон ворожого навідника.

На Facebook-сторінці "десятки" розповіли про Сергія Пшенишного і те, як він зі ще кількома українськими воїнами ліквідував чергову важку одиницю техніки армії РФ.

"Сергій Пшенишний — постійно на позиціях, постійно "на нулі". Хоробрий та сміливий воїн", — пишуть про воїна у дописі.

Там додають, що злагоджено, оперативно та чітко спрацювали усі бійці підрозділу: "Побачили танк, навели та, попри постійні обстріли, не чекаючи допомоги артилерії, використали максимум умінь хороброго гранатометника".

Сергій Пшенишний стріляв у танк, який розташовувався за 100 м від піхоти. Спершу боєць влучив у бак із мастилом та паливний бак. Далі — під башту, що стало "головною перемогою, адже повністю знешкодило та шокувало ворога".

"Танк запалав і почав їхати паралельно до окопів бійців. Через великий спалах вогню він вийшов з ладу та зупинився. Навідника танку вдалося взяти в полон", — переповідають на сторінці "едельвейсів".

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок