"Ми сильні духом, в нас козацька кров тече". Бійці "десятки" розповіли, як звільняли від військових РФ село Кухарі

"Ми сильні духом, в нас козацька кров тече". Бійці "десятки" розповіли, як звільняли від військових РФ село Кухарі

"Ми сильні духом, в нас козацька кров тече". Бійці "десятки" розповіли, як звільняли від військових РФ село Кухарі
. Фото ілюстративне: 109 окремий гірсько-штурмовий батальйон 10 ОГШБр

Бійці 109 батальйону 10 гірсько-штурмової бригади, яка дислокується на Івано-Франківщині, розповіли, як тримали оборону на Київщині та звільняли від військових РФ село Кухарі.

Відео опублікували на сторінці "десятки" у Facebook.

Бійці розповідають, що російські піхотинці планували прорватися далі, в бік Кива. Тож командування батальйону вирішило зробити фланговий маневр і тим самим створити загрозу оточенню противника.

"Ми розбивалися на групи з різною кількістю людей та зброї. Були групи, які на джипах спеціальних вискакували на визначені ділянки. Деякі люди прямо в тил заходили та під їхнім носом "закопувалися" на декілька днів. Прямо перед ними (військовими РФ — ред.) На той момент вони перевищували кількістю танків. Я впевнений, що людей теж. І все одно їм нічого не вдалося", — каже військовослужбовець Артем.

Боєць Роман розповідає, українські військові перебували у ворожому тилі на відстані 300-400 м від позицій російських військових.

"Вони потім почали відступати. Спрацював міномет. БК їхня машина була повністю підірвана. БМП було підірване. "Роззули" їх хлопці-молодці. Ми — сильні духом, в нас козацька кров тече. Ми однозначно переможемо", — каже військовослужбовець Роман.

Що відомо

У російсько-українській війні загинув 46-річний уродженець Верховини Андрій Дідківський. З перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну він пішов служити у 10 гірсько-штурмову бригаду.

Востаннє батьки спілкувалися із сином 24 березня. Тоді Андрій Дідківський повідомив, що перебуває у селі Кухарі на Київщині. З того часу вони втратили з ним зв'язок. Тіло бійця знайшли у Житомирі, у братській могилі.

Читайте також

Читайте нас у Telegram: головні новини Івано-Франківщини

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок