Вірш українського бійця переклали 15 мовами

Вірш українського бійця переклали 15 мовами

Вірш українського бійця переклали 15 мовами
.

Військовослужбовець Павло з позивним «Капелан» наразі служить на Донеччині. Він ділиться віршами та розповідає про свою службу у війську через соціальні мережі. Його відео збирають мільйони переглядів та тисячі вподобайок. Павло написав вірш своїй доньці - його переклали 15 мовами.

"Тільки не пиши мені про війну,

розкажи чи є біля тебе сад,

чи ти чуєш коників і цикад,

і чи повзають равлики по в’юну?

Як у тих далеких від нас краях називають люди своїх котів?

Те чого найбільше б я хотів, щоб не було суму в твоїх рядках".

Цей вірш донці Павло написав на третьому місяці повномасштабного вторгнення Росії на територію України, перебуваючи на передовій. До лав Збройних сил він долучився з перших днів у лютому

"24 лютого одразу пішов записуватися до тероборони там була занадто велика черга, тому вивіз родину на західну Україну і вже там призивався в Тернополі й потрапив в 68 окрему Єгерську бригаду. Про деталі служби розказати не можу, але служимо на Донеччині", - розповідає Суспільному Павло.

До військової служби чоловік працював в галузі піару та комунікацій. А пише вірші, каже, все життя.

В 2014 році, коли росіяни окупували мій рідний Краматорськ, я перейшов з російської на українську і моя творчість перейшла з російської на українську - на рідну мову. До речі, що таке рідна мова, хоча мені батьки передали російську, рідна це мова роду, мова мого роду, це українська. Я хочу, щоб мій рід далі спілкувався саме нею. Віршів багато на збірочку вистачить, під час війни пишу зі швидкістю один вірш за 10 днів, публікую їх у соціальних мережах, дуже дякую людям що у них відгукується, багато поширюють", - говорить військовослужбовець.

Через соціальні мережі військовослужбовець публікує також звернення з фронту до людей. Одне з таких набрало близько 15 мільйонів переглядів.

"Я думаю що це важливо, що комунікують зараз не тільки державні органі влади, а що і самі військові знімають відео показують, як це відбувається. Так світ та українці можуть побачити, що воюють не президенти між собою, а воює народ з народо , українці проти росіян. Проти дуже не слабкої армії світу ми дуже гідно стоїмо. Відео демонструють, що відбувається насправді", - ділиться своїми думками Павло.

Про героїчний спротив свого народу Павло наразі пише у віршах. Їх за час повномасштабного вторгнення назбиралося десять.

Читайте також

  • Війська РФ 12 липня обстріляли Донеччину 24 рази авіаційними ракетами, "Ураганами" та "Градами" із запальними елементами
  • Російські військові ведуть постійні обстріли по всій вільній території Донеччини. Найбільше сьогодні потерпає Бахмутський район. У Бахмуті 1 людина загинула, ще 5 поранено.
  • Російські військові зранку обстріляли Краматорськ
  • Обстріл Часів Яру: кількість загиблих зросла до 47 людей
  • Окупанти продовжують обстрілювати Донеччину ракетами, з РСЗВ та артилерії

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок