Німеччина прийняла понад 876 тисяч біженців з України

Німеччина прийняла понад 876 тисяч біженців з України

Німеччина прийняла понад 876 тисяч біженців з України
. Фото: Unsplash / Christian Wiediger

З початку війни до Німеччини приїхав 876 461 український біженець. Про це повідомили у Федеральному агентстві з праці (Bundesagentur für Arbeit, BA).

У центрах зайнятості та аналогічних державних установах зареєструвалися 353 424 осіб, у тому числі 265 тис. осіб працездатного віку. Заявки на отримання дитячої допомоги залишили 121 тис. українців.

З початку війни також було схвалено 144 тис. інтеграційних курсів для українців — спеціальні заняття, які допомагають іноземцям освоїтися в країні, вивчити мову і знайти роботу.

В агентстві з праці наголосили, що труднощі при пошуку відповідних вакансій пов'язані, у тому числі з тим, що більшість кандидатів (понад 75%) — жінки, які одночасно з відвідуванням курсів мають наглядати за дітьми. Іншою серйозною перешкодою роботодавці називають мовний бар'єр.

Що відомо

  • Під час візиту до Києва канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що країна з перших днів війни підтримує Україну як зброєю, так і надає гуманітарну допомогу українцям, які вимушені були виїхати за кордон. Так, Німеччина прихистила у себе 800 тисяч біженців, а понад 100 тисяч українських дітей вже ходять до місцевих шкіл.
  • З 24 лютого державний кордон України в обох напрямках перетнуло 8,7 мільйона осіб: 5,4 мільйона осіб на виїзд (з них 4,8 мільйона громадян України) та 2,8 мільйона українців — на в'їзд.
  • Більшість людей виїхали до Польщі (понад три мільйони). Далі йде Румунія (майже 826 тисяч), Росія (понад 681 тисяча), Угорщина (530 тисяч), Молдова (понад 447 тисяч) і Словаччина (379 тисяч).
  • Приплив українських біженців до Європейського Союзу може поступово зменшити нестачу робочої сили в єврозоні, оскільки деякі з тих, хто рятується від війни, швидше за все, поселяться в ЄС назавжди, заявили в ЄЦБ.
  • Німеччина блокує пакет допомоги Україні від Європейського Союзу на 9 мільярдів євро, що був погоджений ще в кінці червня, пише видання Corriere della Sera.

Читайте також

Німеччина була краще підготовлена до біженців з України, ніж із Сирії — міністр

Німеччина планує збільшити соціальну допомогу українським біженцям. Що передбачається

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок