Німеччина прихистила 800 тисяч українських біженців — Шольц

Німеччина прихистила 800 тисяч українських біженців — Шольц

Німеччина прихистила 800 тисяч українських біженців — Шольц
Президент України Володимир Зеленський та канцлер Німеччини Олаф Шольц. Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент України Володимир Зеленський, фото: Офіс президента

Канцлер Німеччини Олаф Шольц наголосив, що країна з перших днів війни підтримує Україну як зброєю, так і надає гуманітарну допомогу українцям, які вимушені були виїхати за кордон. Так, Німеччина прихистила у себе 800 тисяч переселенців, а понад 100 тисяч українських дітей вже ходять до місцевих шкіл.

"Напад на Україну означає зміну епох, тому що Росія намагається силою пересунути кордони всередині Європи і це неприйнятно. Тому Німеччина разом з іншими країнами світу з першого дня стала на бік України", — сказав Шольц під час зустрічі з представниками ЗМІ за підсумками переговорів у Києві 16 червня.

За його словами, Німеччина підтримує Україну в багатьох сферах, зокрема у фінансовій та гуманітарній. Шольц розповів, що країна прийняла 800 тисяч українських біженців, які отримали захист, а 135 тисяч українських дітей навчаються в німецьких школах.

Крім цього канцлер наголосив, що "Німеччина заламала свою державну позицію і стала постачати Україні зброю", і наголосив, "що вона продовжить це робити стільки, скільки буде треба". Він також розповів, що німецькі військові навчають українських користуватися сучасним озброєнням — самохідними гаубицями і зенітними установками.

"Ми пообіцяли поставити Україні установки ІРІС, які захищатимуть цілі міста від повітряних нальотів. І ми також спільно зі США та Великою Британією домовилися про постачання Україні ракетних установок залпового вогню", — додав Шольц.

Що відомо

  • Уранці 16 червня президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр Італії Маріо Драгі та президент Румунії Клаус Йоганніс прибули до Києва. Там у них була зустріч з українським президентом Володимиром Зеленським.
  • За підсумками цієї зустрічі лідери країн заявили, що підтримують європейську інтеграцію України та продовжать надавати країні військову підтримку.

Читайте також

Зеленський розкритикував Шольца за спроби "шпагату" між Україною та РФ

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок