Кількість загиблих у Часовому Ярі зросла до п'ятнадцяти

Кількість загиблих у Часовому Ярі зросла до п'ятнадцяти

Оновлено
Кількість загиблих у Часовому Ярі зросла до п'ятнадцяти
. Часів Яр 10 липня, фото: Суспільне Донбас

Станом на 13:00 кількість загиблих у Часовому Ярі зросла до 15 людей, врятували з-під завалів п'ятьох людей. Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України у Донецькі області.

За попередньою інформацією, під завалами можуть перебувати ще 24 людини, одна з них дитина.

Станом на 12:30 кількість загиблих становить одинадцять осіб. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця подій.

Кількість загиблих у Часовому Ярі зросла до десяти осіб. Про це Суспільному повідомила речниця ГУ ДСНС України в Донецькі області Вероніка Бахал.

"Всього на місці події виявили тіла десяти загиблих людей. Врятовано з-під завалів п'ятеро осіб", — повідомила Бахал.

За її інформацією 9 липня о 21:17 російські окупанти завдали ракетного удару по Часовому Яру. У наслідок цього сталось руйнування двох п'ятиповерхівок. Рятувально-пошукова операція триває.

Як повідомив інспектор відділу комунікації ГУНП в Донецькій області Олег Криницький, російські окупанти завдали удар чотирма ракетами типу "Ураган"

"Під завалами знаходяться щонайменше 35 осіб, з двома із них встановлено аудіо контакт, вони розмовляють, з ними спілкуються, надають психологічну допомогу. Також можливо одна дитина під завалами", — повідомив він.

Всім пораненим надають медичну та психологічну допомогу.

Криницький додав, що остаточна кількість жертв обстрілу буде відома за кілька днів.

Доповнено

Як розповіла у коментарі Суспільному місцева жителька Надія, під час першого прильоту вона разом з чоловіком знаходилась у залі. Вони побігли ховатись у ванну, але через деякий час, коли вирішили виглянути стався другий вибух.

"Ледь чоловікові око не вибило на нозі шмат м’яса відвалився, я придавила та хустинкою зав’язала, добігли до підвалу, третій вибух. Його забрали військові у госпіталь, а цивільна швидка проїхала через години 2, пройшлися по усім, надали допомогу", розповіла Надія.

Надія додала, що попри обстріли та наближення лінії фронту вони не планують виїжджати. Жінка з чоловіком живуть у своїй квартирі з 82 року і окрім житла в них більше нічого не має. Надія має групу по інвалідності, а чоловік пенсіонер. В них немає грошей на переїзд та немає можливості влаштуватись на роботу на новому місті.

Станом на 18:10 дістали з під завалів ще одну людину. Ще 23 людини залишається під завалами, у тому числі дитина.

Що відомо

  • Щонайменше три десятки людей перебувають під завалами 5-поверхівки у Часовому Ярі, яку вчора ввечері росіяни атакували ракетами з Ураганів. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.
  • Всього з 24 лютого від російських снарядів загинули вже понад пів тисячі цивільних у Донецькій області.

Читайте всі новини Донбасу в Telegram, Viber, Facebook, YouTube та Instagram

На початок