"Будемо триматись до останнього" — начальник міської військової адміністрації Слов'янська

"Будемо триматись до останнього" — начальник міської військової адміністрації Слов'янська

"Будемо триматись до останнього" — начальник міської військової адміністрації Слов'янська
. Стела у Слов'янську. Фото: Слов'янська міська рада

Не першу добу Слов'янськ, що на Донеччині, стабільно обстрілюють з реактивної артилерії, реактивними і касетними снарядами. Військо РФ перебуває на відстані до 10 км в напрямку Ізюму, Долини 30 км, кількість обстрілів збільшується щодня. Про це Суспільному розповів начальник міської військової адміністрації Слов'янська Вадим Лях.

За словами Ляха, зараз можна безпечно евакуюватися.

“Я кажу, що нічого нового не буде, буде як в Сєвєродонецьку, Лимані, інших містах. Але та частина населення, яка не хоче виїжджати, коли прилітає і руйнує їхні домівки, їм приходиться це робити. Залишилось до 23 тисяч людей, моніторимо цю ситуацію, на жаль до 4 тисяч дітей. До початку агресії було 100 тисяч”, — сказав Лях.

Продукти у місті є, магазини працюють, поставки здійснюються через Дніпро, завозиться гумдопомога, розповів Лях. За його словами, працюють банкомати, люди можуть зняти готівку, використати її на ринках, вони працюють.

Відповідаючи на запитання, чи є робота у місті, Лях розповів, що підприємства виїхали, евакуювались, працюють комунальні заклади критичної інфраструктури.

“Іноді даємо запрошення на роботу, невелика кількість людей яким даємо роботу”, — сказав він.

Лях зазначив, що місто почали укріплювати з перших днів російського вторгнення.

“Процес безкінечний, починали укріплювати з перших днів і до сьогодні. РФ накопичила техніку, БТГ. Я думаю наш Генштаб розуміє ситуацію”, — сказав Лях.

Він також прокоментував настрої людей у місті.

“Є різні думки, я впевнений, ті, хто за “руський мір”, є. Я чую деякі спроби пояснити мешканцям, що ці прильоти робить українська армія, але я навіть не хочу це коментувати, там вже клініка, на жаль”, — сказав начальник міської військової адміністрації Слов'янська.

Відповідаючи на запитання про план на випадок окупації, Лях сказав, що місто триматиметься до останнього.

“Ніяких планів немає, я впевнений, що місто буде Україною, його захищати будуть, як ніколи. Це принципово для наших військових. Цей напрямок готувався, щоб дати відпір з 2014, він захищений. Фортеця Краматорськ і Словянськ, будемо триматись до останнього”, — сказав Лях.

Що відомо

  • Російські війська ведуть наступ на Краматорському напрямку, на Донеччині, ідеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України. На Слов’янському напрямку військо РФ із артилерії різних калібрів обстріляло райони населених пунктів Волобуївка, Хрестище, Гусарівка, Чепіль, Мазанівка, Долина, Червоне, Дібрівне, Богородичне та Адамівка.
Війна. Усі останні новини

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 135. Текстовий онлайн

Підписуйтесь на розсилку Суспільного – головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок