Європейський союз дзюдо продовжив усунення Росії та Білорусі на відміну від міжнародної федерації

Європейський союз дзюдо продовжив усунення Росії та Білорусі на відміну від міжнародної федерації

Європейський союз дзюдо продовжив усунення Росії та Білорусі на відміну від міжнародної федерації
. AP Photo/Vincent Thian

Окрім усунення російських і білоруських спортсменів, європейський орган дзюдо відмовився від філії в Москві.

Європейський союз дзюдо (EJU) продовжив дискваліфікацію представників Росії та Білорусі від міжнародних змагань під своєю егідою. Про це повідомляє пресслужба організації на офіційному сайті EJU.

Раніше EJU усунув російських і білоруських спортсменів від європейських турнірів унаслідок повномасштабного вторгнення Росії в Україну за підтримки Білорусі. Те саме зробила Міжнародна федерація дзюдо (IJF), проте в червні скасувала своє рішення й допустила до світових змагань дзюдоїстів із цих країн у нейтральному статусі.

Такий крок викликав осуд з боку Федерації дзюдо України. У відповідь на таке рішення українська збірна оголосила бойкот змаганням, у яких беруть участь росіяни й білоруси. А чемпіон світу Георгій Зантарая надіслав листа IJF із проханням позбавити його всіх титулів на знак протесту.

Читайте також: "Зробити це мене може змусити тільки крик душі". Український дзюдоїст Зантарая попросив IJF позбавити його всіх титулів

Натомість Європейський союз дзюдо залишив бан Росії й Білорусі в силі. Під час позачергового засідання виконавчого комітету EJU було ухвалено рішення, що "Росія та Білорусь не братимуть участі в прийдешніх змаганнях EJU що на дорослому, що на молодіжному чи юніорському рівнях". На цьому наголосив президент EJU Ласло Тот.

Цього року ще мають відбутися чемпіонати Європи серед юніорів (15-18 вересня) та молоді (28-30 жовтня), а також низка етапів Кубка Європи.

Крім того, на засіданні було узгоджено закриття офісу EJU в Москві. Усіма відповідними фінансовими операціями відтепер опікуватиметься головний офіс у столиці Австрії Відні.

Що відбувається із санкціями проти Росії та Білорусі у спорті

На початок