У Косові відновлюють виробництво мальованої кераміки

У Косові відновлюють виробництво мальованої кераміки

У Косові відновлюють виробництво мальованої кераміки
. Фото: МКІП/Facebook

29 червня Міністерство культури та інформаційної політики на офіційній сторінці у Facebook повідомило, що до Косівської регіональної організації Національної Спілки художників України доставили обладнання для керамічного цеху – це дасть змогу відновити повноцінний технологічний процес виробництва місцевої кераміки. У грудні 2019 року її внесли до списку культурної спадщини ЮНЕСКО і кераміка вважається частиною нематеріальної спадщини гуцульського регіону.

Через відсутні можливості переробки місцевої сировини майстри не могли виготовляти окремі вироби, зокрема кахлі та облицювальні плитки. У зв’язку з цим виробництво традиційних мальованих кахель припинилося. Тепер у майстрів буде можливість відновити повноцінний технологічний процес виробництва місцевої кераміки.

"Співпраця Міністерства, Офісу з розвитку креативних індустрій, партнерів з розвитку дала змогу закупити необхідне обладнання й відновити виробничу спроможність косівської кераміки. Тішуся, що тепер українські майстри продовжать працювати та експортувати вироби", – зазначила заступниця міністра культури Лариса Петасюк.

У Косові відновлюють виробництво мальованої кераміки
У Косові відновлюють виробництво мальованої кераміки. Фото: МКІП/Facebook

Більше про українське мистецтво

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільне Культура: напишіть нам про цікаві події культурного життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини й ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Ваші історії важливі для нас!

На початок