Херсонський "ВТВ+" розпочав мовлення на російському супутнику: Нацрада повідомила про цей факт СБУ

Херсонський "ВТВ+" розпочав мовлення на російському супутнику: Нацрада повідомила про цей факт СБУ

Херсонський "ВТВ+" розпочав мовлення на російському супутнику: Нацрада повідомила про цей факт СБУ
. Фото: Pexels

Херсонський телеканал "ВТВ+" розпочав мовлення на російському супутнику. Ще одне підтвердження роботи каналу на військових РФ. Про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення.

Регулятор вже фіксував прояви колабораціонізму на телеканалі "ВТВ+", про що повідомив СБУ. Після виконання всіх моніторингових процедур Нацрада України з питань ТБ і радіомовлення надасть інформацію РНБО для накладання санкцій на ліцензіата згідно з законом.

"Український медіарегулятор фіксує всі спроби колабораціонізму в інформаційному просторі та закликає жителів тимчасово окупованих територій критично ставитися до контенту таких телеканалів, не вірити поширюваній ними інформації, за допомогою якої вони намагатимуться дискредитувати українську владу і послабити нашу боротьбу з окупантом", - йдеться у повідомленні.

Національна рада також закликає ліцензіатів, які опинилися на тимчасово окупованих територіях, негайно інформувати регулятора про випадки тиску або захоплення редакцій, обладнання, передавачів, про будь-які критичні й примусові дії щодо персоналу компаній.

Також Нацрада з питань ТБ і радіомовлення ще раз звертається до Верховної Ради про необхідність надання механізмів для анулювання ліцензії каналів-колаборантів за власним рішенням із проведенням спрощеної процедури перевірки.

Що відомо:

  • Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вважає, що херсонська телерадіокомпанія "ВТВ Плюс" підтримує державу-агресора і сприяє в проведенні підривної діяльності проти України. Національній раді стало відомо про факт трансляції із 27 по 29 квітня 2022 року передач за участі призначеного російськими військовими так званого "керівника" Херсонської області Володимира Сальдо.
  • Російські військові захопили будівлю філії Суспільного Херсон як тільки зайшли у місто. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети “перевернули”.

Читайте також:

  • Через тиск окупаційної влади херсонські бібліотекарі змушені залишити свої робочі місця.

Читайте нас у Тelegram: Суспільне Херсон

Підписуйтесь на Суспільне Херсон у Viber

На початок