Адвокат Вадима Шишимаріна подав апеляцію

Адвокат Вадима Шишимаріна подав апеляцію

Адвокат Вадима Шишимаріна подав апеляцію
. Вадим Шишимарін під час засідання суду, в Києві, 13 травня 2022 р, фото: УНІАН

Адвокат 21-річного російського сержанта Вадима Шишимаріна, засудженого до довічного ув'язнення за вбивство цивільного українця, сьогодні 14 червня подав апеляційну скаргу на вирок суду.

Про це Суспільному повідомив сам адвокат Шишимаріна Віктор Овсянніков.

“Подали апеляцію. Чекаємо на розгляд. Будь-яка людина, я думаю, яка отримала довічне ув’язнення не буде рада такому вироку”, — зазначив Овсянніков.

Раніше адвокат Шишимаріна наполягав на зміні кваліфікації справи, адже Шишимарін виконував наказ старшого за званням.

Що відомо

  • 23 травня у Солом’янському суді Києва завершився розгляд справи російського військового, 21-річного Вадима Шишимаріна. Росіянина засудили до довічного позбавлення волі.
  • 11 травня Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова повідомила, що командир відділення в/ч 32010 "4 танкова Кантемирівська дивізія Московської області" Вадим Шишимарін стане першим російським військовим, який постане перед судом за вбивство цивільного на Сумщині.
  • Слідство встановило, що цей 21-річний російський військовий 28 лютого 2022 року вбив беззбройного мешканця смт Чупахівка Сумської області, який вів узбіччям дороги велосипед. Перед цим колону, в якій був сержант Шишимарін розбили ЗСУ. Втікаючи, він із ще 4 співслужбовцями обстріляли з автоматів приватний автомобіль та заволоділи ним. На вкраденій машині з пробитими ними ж колесами вони заїхали в село. Дорогою побачили чоловіка, який повертався додому і говорив телефоном. Один із військових наказав сержанту вбити цивільного, щоб він не повідомив про них українським захисникам. Той здійснив декілька прицільних пострілів через відкрите вікно автомобіля з автомата Калашникова у голову 62-річного потерпілого. Чоловік помер на місці всього в декількох десятках метрів від свого будинку.

Читайте також

Перший суд над російським військовим: хто такий Вадим Шишимарін і в чому його звинувачують

"Є питання, чому було ухвалене саме довічне". Правозахисник — про перший вирок військовому РФ в Україні

Венедіктова не виключає обміну засудженого росіянина Шишимаріна на українських полонених

Що є доказами воєнних злочинів і як їх правильно збирати? Розповідає правозахисник

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок