На Полтавщині поліцейські склали 18 адмінпротоколів за порушення нових карантинних обмежень

На Полтавщині поліцейські склали 18 адмінпротоколів за порушення нових карантинних обмежень

На Полтавщині поліцейські склали 18 адмінпротоколів за порушення нових карантинних обмежень
.

Зробили це протягом учорашнього дня, каже речник обласної поліції Юрій Сулаєв. Нові обмеження почали діяти від 6 квітня.

В області за дотриманням правил карантину слідкують понад 30 мобільних груп. До них входять поліцейські, лікарі та представники влади.

Загалом від початку карантину правоохоронці склали 90 адмінпротоколів. З них по вісім – за порушення самоізоляції та правил перевезення пасажирів. Найбільше протоколів склали на підприємців – 56. Зокрема, щодо роботи кафе попри заборону.

Речник поліції Полтавщини Юрій Сулаєв розповідає: «Шість протоколів складено за появу в громадських місцях без масок. Сім протоколів за відвідувань спортивних майданчиків, парків і скверів. Чотири протоколи за пересування без наявності документів, які посвідчують особу. Також складено один протокол за здійснення незаконної торгівлі під час карантинних обмежень».

Нагадаємо, від 6 квітня на Полтавщині, як і в Україні, діють нові карантинні обмеження.

Графіка: Нові обмеження щодо дотримання карантину
Графіка: Нові обмеження щодо дотримання карантину. Суспільне

Так забороняється виходити на вулицю без вдягненої маски або респіратора, збиратися поза квартирою більш як по-двоє. Тут є вийняток, якщо ви з дітьми. У парках можна гуляти лише з твариною. Не можна також відпускати дітей до 14 років на вулицю самих.

Серед нових правил - і обов’язкова двотижнева обсервація для всіх, хто повертається з-за кордону. А громадським транспортом відтепер можуть скористатися не всі.

Графіка: нові вимоги щодо користування громадським транспортом
Графіка: нові вимоги щодо користування громадським транспортом. Суспільне

Їздити можуть лише медики, поліцейські, аптекарі та продавці. Також - військові, правоохоронці, комунальники, працівники банків та журналісти. Для цього їм потрібно мати із собою довідку з місця роботи і паспорт. Такі зміни запровадив Уряд 2-го квітня.

На початок