Що означає для України скасування усіх мит з ЄС: розповідає прем'єр

Що означає для України скасування усіх мит з ЄС: розповідає прем'єр

Що означає для України скасування усіх мит з ЄС: розповідає прем'єр
. УНІАН

Лібералізація правил торгівлі та призупинення дії усіх імпортних мит на українські товари дасть українським виробникам додаткові можливості наростити експорт до ЄС і дозволить українському бізнесу заощадити десятки мільйонів доларів.

Як розповів прем'єр-міністр Денис Шмигаль, Україна продовжує рухатися у напрямку максимальної інтеграції з ЄС.

"Це дасть українським виробникам додаткові можливості наростити експорт до ЄС та посилить економіку України. Будуть скасовані тарифи, зокрема, на промислову продукцію. Для аграрної продукції прибираються квоти", — зазначив прем'єр.

Він розповів, що у квітні майже 80% українського експорту йшло в ЄС, а тому зняття мит і тарифів дозволить українському бізнесу заощадити десятки мільйонів доларів.

Шмигаль також подякував ЄС "за черговий значний жест солідарності з Україною та непохитну підтримку нашої держави".

Що відомо

  • Європейська комісія 27 квітня офіційно запропонувала призупинити всі мита на ввезення товарів із України на один рік. Такий крок, за словами відомства, допоможе підтримати українську економіку в умовах війни з Росією. А 19 травня рішення про лібералізацію торгівлі ухвалив Європейський парламент.
  • 24 травня Рада ЄС погодила режим тимчасової лібералізації торгівлі з Україною, в межах якого протягом року українські товари ввозитимуться в ЄС без мит.
  • 8 травня прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив про скасування імпортних мит на товари з України на один рік для підтримки української економіки на тлі повномасштабного вторгнення Росії. Наприкінці квітня Велика Британія вже запровадила пільговий режим у торгівлі з Україною.
  • Міністерка торгівлі США Джина Раймондо 9 травня оголосила про тимчасове призупинення дії 232 мит на сталь українського виробництва. Цей крок спрямований на підтримку української економіки.
  • 4 червня Європейський Союз офіційно скасував усі мита і збори з українських товарів, які йдуть на європейський ринок, аби допомогти відновленню українського бізнесу, який постраждав від війни.

Читайте також

ЄС призупинив мита для українських товарів. Хто з підприємців від цього виграє

Вторгнення Росії в Україну, день 100. Текстовий онлайн

Сто днів. Ключові події повномасштабної війни Росії проти України

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

На початок