Канада на один рік відкриває ринок для українських товарів — Трюдо

Канада на один рік відкриває ринок для українських товарів — Трюдо

Канада на один рік відкриває ринок для українських товарів — Трюдо
. Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. Фото: Getty Images

Канада скасовує імпортні мита на товари з України на один рік для підтримки української економіки на тлі повномасштабного вторгнення Росії.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного, про це оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо на спільній пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським 8 травня.

"Ми вже надали 25 млн доларів міжнародній продовольчій програмі і скасуємо тарифи на весь імпорт з України на наступний рік… Ми будемо продовжувати допомогу, яку ми вже надавали і будемо надавати Україні", — наголосив Трюдо.

Читайте також: Трюдо відвідав Ірпінь

Канадський прем’єр також запевнив, що санкції проти Росії будуть посилюватися. Йдеться і про зменшення залежності від російських енергоресурсів, і про обмеження щодо російських олігархів і вищого керівництва, і про боротьбу з російською дезінформацією

"Ми надали вже як допомогу різноманітне військове озброєння, ми продовжуємо фінансову допомогу з тим, щоб уряд в Україні продовжував працювати, і ми продовжуємо наші гуманітарні зусилля і також приймаємо біженців в своїй країні", — додав Трюдо.

Перший заступник міністра економіки Денис Кудін, коментуючи відкриття ринку Канади для українських товарів, зазначив, що відкриття ринків країн "Великої сімки" та ЄС — це "перший пункт економічного плану відновлення України".

Читайте також: Парламент Канади визнав геноцидом дії Росії в Україні

Що відомо

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 74. Текстовий онлайн

Продовольча безпека світу і війна: чи реально відновити експорт зерна з України

"Через напад РФ вплив на психічне здоров’я буде спостерігатися протягом десятиліть" — голова Бюро ВООЗ в Україні

"Заяви Путіна свідчать про ненависть до українського народу" — інтерв’ю з генеральною секретаркою Amnesty International

Біженці, соціальне житло, шахраї — інтерв’ю з речницею Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні

“На вулиці повісили людожера. Люди стояли кілька діб і чекали цього” — щоденник киянки, яка пережила фашистську окупацію

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок