Netflix зупиняє роботу на території Росії

Netflix зупиняє роботу на території Росії

Netflix зупиняє роботу на території Росії
.

Netflix призупинив роботу в Росії на знак протесту проти повномасштабного вторгнення РФ в Україну.

"З огляду на обставини ми вирішили призупинити нашу роботу в Росії", — заявив представник Netflix.

Також нещодавно Netflix відмовився транслювати 20 російських безкоштовних пропагандистських каналів, до чого сервіс зобов’язувало російське законодавство.

Читайте Netflix відмовився ретранслювати російські канали

Що відомо

Netflix запрацював у РФ понад рік тому. Як повідомляє WJS із посиланням на співрозмовника в компанії, для забезпечення роботи сервісу російське відомство "Роскомнагляд" висунуло йому вимогу, за якою компанія мала транслювати до 20 місцевих новинних, спортивних та розважальних каналів. Це зокрема кремлівський "Перший канал", "НТВ", "Росія-1", канал російської православної церкви "Спас", канал міністерства оборони "Звезда" та канал Союзних держав Росії та Білорусі "Мир".

Крім того, Netflix був би зобовʼязаний ділитися з державою статистикою переглядів у Росії. Також, як пише Радіо Свобода, "Роскомнагляд" готує заборону для онлайн-кінотеатрів на ненормативну лексику та так звану "гей-пропаганду".

Росія вимагає цього від усіх міжнародних сервісів, які доступні у країні та мають аудиторії у понад сто тисяч людей. При цьому Netflix — єдиний міжнародний сервіс, у якого достатньо передплатників для того, щоб від нього вимагали дотримання цього правила.

Netflix зупиняє роботу на території Росії
Netflix зупиняє роботу на території Росії. Фото: ROBYN BECK/AGENCE FRANCE-PRESSE/GETTY IMAGES

Читайте також

Читайте нас у Facebook: головні новини культури України та світу

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі акаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок