Ахметов позиватиметься до РФ через знищену "Азовсталь"

Ахметов позиватиметься до РФ через знищену "Азовсталь"

Ахметов позиватиметься до РФ через знищену "Азовсталь"
. Бізнесмен Рінат Ахметов, фото: УНІАН

Український бізнесмен Рінат Ахметов заявив, що подасть до Росії позов із вимогою компенсації всіх збитків унаслідок повномасштабного вторгнення, зокрема знищення комбінату "Азовсталь" у Маріуполі.

Про це він заявив в інтерв’ю "НВ".

За його словами, внаслідок воєнних дій, що розпочалися 24 лютого, частково або повністю були знищені або виведені з експлуатації такі його підприємства, як "Азовсталь", ММК імені ІллічаМаріупольський металургійний комбінат імені Ілліча, Авдіївський коксохім, Луганська ТЕС і ще "десятки об'єктів промислової інфраструктури й зеленої енергетики".

"Капіталізація цих об'єктів до початку війни становила десятки мільярдів доларів. Однозначно ми пред’явимо позови до Росії і вимагатимемо належну компенсацію всіх збитків та втраченого бізнесу.

Вже зараз активно ведеться кропітка юридична робота з цих питань. Ми будемо пред’являти позови у всіх міжнародних та національних інстанціях", — наголосив Ахметов.

Читайте також: Ахметов заявив, що він в Україні і нікуди не збирається їхати

За словами бізнесмена, попередні збитки ММК імені Ілліча та "Азовсталі" через російську агресію становлять від 17 до 20 мільярдів доларів, а остаточну суму буде визначено в позовній заяві до Росії.

"Після закінчення війни ми далі інвестуватимемо в Україну. Ми, SCM, беремо і братимемо найактивнішу участь у відновленні. Ми маємо два ключові пріоритети — відновлення промислового потенціалу й забезпечення енергетичної незалежності", — додав він.

Що відомо

  • За даними Інституту вивчення війни (ISW), російська окупаційна влада оголосила про плани знищити металургійний завод “Азовсталь” і перетворити Маріуполь на місто-курорт.
  • Ватажок так званої "ДНР" Деніс Пушилін заявив, що збирається поновити роботу Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча та знести "Азовсталь", на місці якого побудують паркову зону.
  • Російські війська зруйнували Маріуполь Донецької області. Місто перебувало в блокаді армії РФ із початку березня. Голова Донецької обласної військової адміністрації Кириленко повідомив, що за час війни у Маріуполі загинули від 20 до 22 тисяч людей.
  • Українській владі вдалось верифікувати 33 тисячі людей, яких російські окупанти примусово вивезли з Маріуполя на окуповану територію Донеччини або у РФ. Мер Маріуполя Бойченко повідомив, що інфраструктура міста внаслідок боїв пошкоджена на 90%.

Читайте також

Вторгнення Росії в Україну, день 91. Текстовий онлайн

"Місце моєї смерті і мого життя" — захисник Маріуполя опублікував фото з "Азовсталі" і закликав поширювати їх

Підписуйтесь на розсилку Суспільного — головні новини та тексти тижня в одному листі.

Читайте нас у Telegram: головні новини України та світу

Станьте частиною Суспільного: повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи селища. Надсилайте свої фото, відео та новини і ми опублікуємо їх на діджитал-платформах Суспільного. Пишіть нам на пошту: [email protected]. Користувачі аккаунтів Google можуть заповнити форму тут. Ваші історії важливі для нас!

На початок