Евакуюватися з Ізюма досі неможливо, окупанти перекрили шлях — мер міста

Евакуюватися з Ізюма досі неможливо, окупанти перекрили шлях — мер міста

Евакуюватися з Ізюма досі неможливо, окупанти перекрили шлях — мер міста
. Ілюстративне фото/Izyum live news/Telegram

Міський голова тимчасово окупованого Ізюма Валерій Марченко заявив, що евакуюватися з Ізюма на підконтрольну Україні територію неможливо через перекритий окупантами шлях.

Військові РФ перекрили дорогу 9 травня, сказав в телемарафоні міський голова.

"Був один шлях, яким люди виїжджали на підконтрольну територію, але вже з 9 травня росіяни не випускають цією дорогою. Шлях тільки один — Куп'янськ і в Росію. Росіяни спеціально перекрили виїзд на підконтрольну територію для того, щоб люди могли виїжджати тільки в Росію", — повідомив Марченко.

За його словами, у місті залишаються близько 15 тисячі жителів. Майже три місяці вони перебувають без світла, газу, зв'язку та води. Через відсутність гуманітарних коридорів, які не погоджують росіяни, є велика проблема з продуктами.

"Вони роздають якусь гуманітарку, але для такої кількості людей це дуже мало", — говорить Марченко.

За словами міського голови, люди перебувають "на межі виживання".

"Руйнування у місті дуже сильні. Зруйновані лікарні й школи, майже 80% багатоповерхівок, у приватному секторі теж багато руйнувань", — говорить міський голова.

За його словами, росіяни проводять зачистки, викрадають людей, "відданих Україні": "Ми по сьогоднішній день не розуміємо, де вони".

Що відомо

  • За даними міського голови Ізюма Валерія Марченка, місто повністю заблоковане з усіх сторін російськими окупаційними військами з 15 березня. Гуманітарних коридорів, щоб вивезти ізюмчан, окупанти українській стороні не погоджують. Евакуювати частину людей вдалося у середині березня.
  • У тимчасово окупованому Ізюмі знайшли тіла 44 загиблих у завалах зруйнованого будинку, повідомила Харківська ОВА 10 травня.
Читайте також: "Міська влада нікуди не втекла": мер тимчасово окупованого Ізюма відповів на питання містян
На початок