"Особисто супроводжувала колону окупантів". Поліцейській з Куп'янська повідомили про підозру у держзраді

"Особисто супроводжувала колону окупантів". Поліцейській з Куп'янська повідомили про підозру у держзраді

"Особисто супроводжувала колону окупантів". Поліцейській з Куп'янська повідомили про підозру у держзраді
. Село Просянка, Харківська область, 2022 рік. Фото: Сергій Садовий

Прокуратура Харківської області повідомила про підозру у державній зраді поліцейській з тимчасово окупованого Куп'янська через співпрацю з окупантами.

Підозрювана — заступниця начальника Куп‘янського районного відділу поліції, має звання підполковника, повідомили у прокуратурі.

За даними слідства, поліцейська організувала та забезпечила безперешкодне переміщення військової техніки та особового складу ЗС РФ по Куп’янську у супроводі службових автомобілів відділу поліції, а також особисто супроводжувала головну колону військової техніки окупантів.

У тексті підозри поліцейській йдеться про те, що 27 лютого, коли російські військові наблизилися до Куп'янська, підозрювана поїхала на перемовини з представниками окупантів. Також вона наказала підлеглим на службових авто виїхати у сторону Дворічної. Поблизу Радьківки поліцейська розказала колегам, як військова техніка РФ рухатиметься у Куп'янськ, та агітувала до співпраці з окупантами інших поліцейських. Також, за даними слідства, наказала правоохоронцям супроводити техніку РФ не лише до Куп'янська, а й до Ківшарівки та Куп'янська-Вузлового.

Підозрюваній загрожує до 15 років ув'язнення.

Що відомо

  • Російські війська зайшли до Куп'янська 27 лютого. Ввечері того ж дня Геннадій Мацегора, представник політпартії "Опозиційна платформа — За життя" заявив, що після ультиматуму РФ погодився на умови окупантів.
  • 28 лютого Геннадію Мацегорі оголосили про підозру в державній зраді: за інформацією слідчих, він запропонував командуванню збройних сил РФ підтримку та матеріальне забезпечення. Повідомлялося, що Мацегора виїхав до Росії.
  • 9 травня Мацегора та самоназваний "голова тимчасової адміністрації звільнених територій Харківської області" Віталій Ганчев, влаштували "святкові заходи", де з радянськими, російськими прапорами та георгіївськими стрічками виправдовувалася "спецоперація" президента РФ Володимира Путіна.
На початок